Niet nad čerstvé domáce chrumkavé rožky. Upečte si ich aj vy podľa nasledovného receptu. Je to skutočná lahodná chuť.
Viete všetko o chlebe? Tu je 5 zaujímavostí
Čerstvé pečivo, hlavne rožky, sú obľúbenou pochúťkou ľudí najmä na raňajky. Ak máte obchod ďaleko alebo máte chuť na pravé, čerstvé, teplé, domáce rožky, upečte si ich.
Príprava rožkov z kysnutého cesta je veľmi jednoduchá. Máme pre vás recept, podľa ktorého to zvládne každý. Takže si pripravte všetky potrebné prísady a upečte svojim blízkym vynikajúce domáce pečivo. Domáce rožky ako z obchodu budú určite všetkým chutiť.
– 500g hladká múka
– 1 kocka droždie
– 300 ml mlieko
– 1 kl soli
-2 kl cukru
– trochu oleja
– žĺtko na potretie
Najprv si urobíme kvások z teplého mlieka, droždia a cukru. V mise zmiešame múku a soľ, kde pridáme potom kvások a olej. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť. Narežeme ho na guličky (10ks). Tie vyvaľkáme do tvaru oválu alebo trojuholníka a skrútime. Na plechu necháme ešte pár minút kysnúť. Potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov cca 15 minút. Dobrú chuť!
Tento recept máme overený a určite budete spokojní aj vy. Samozrejme, kto si netrúfa na kysnuté cesto, môže použiť aj lístkové. Rožky z lístkového cesta však už nemajú tú nezameniteľnú chuť, ako tie pravé kysnuté. A tí, ktorí majú radi sladké, môžu do rožkov zvinúť kocku čokolády a upiecť si tak chutné čokoládové rožky. Želáme vám dobrú chuť!