Slovan prehráva s CSKA 0:2. Říha verí, že séria je otvorená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barry Brust
Útočník CSKA Moskva Roman Ľubimov sa snaží prekonať brankára Slovana Bratislava Barryho Brusta počas štvrťfinálového zápasu Západnej konferencie KHL. Foto: facebook.com/hcCSKA.Moscow

BRATISLAVA 24. februára (WebNoviny.sk) – Hokejisti Slovana Bratislava v utorok v Moskve nepretavili na úspech veľmi sľubný vývoj druhého zápasu s miestnym CSKA vo štvrťfinále play-off Západnej konferencie KHL, z prehry 2:3 po predĺžení si zobrali ponaučenie aj motiváciu, chcú sa do ruskej metropoly vrátiť.

„Máme deň na to, aby sme sa z toho dostali. Myslím si, že treba uvažovať pozitívne. Sami sme videli, že s takýmto kvalitným súperom dokážeme hrať. Nezabalili sme nič, doma potrebujeme vyhrať, naša úloha je jasná,“ vyhlásil Michel Miklík pre web „belasých“, ktorí v sérii hranej na štyri víťazstvá zaostávajú 0:2. Okrem štvrtkového duelu (19.00 h) ich pred vlastnými fanúšikmi čaká aj sobotňajší (17.00 h).

„Prídeme domov, trošku si oddýchneme a niečo si k tomu povieme. Som si istý, že diváci nás poženú. Budeme chcieť pred nimi vyhrať, aj preto verím, že séria je stále otvorená,“ vyhlásil kouč Slovana Miloš Říha. „Teraz nás čakajú dva zápasy pred domácim publikom. Myslíme na ten úvodný, v ktorom máme všetci jasný cieľ, a to poraziť moskovský celok. Každý zo seba vydá v Bratislave maximum,“ predznamenal Tomáš Surový. „Všetci sme videli, že proti CSKA sa dá hrať, no treba vydržať celých šesťdesiat minút. Je to totiž súper, ktorý potrestá každé naše zaváhanie,“ pripomenul Václav Nedorost.

Slovan pricestoval domov v utorok pred polnocou a na stredajšie dopoludnie už si naplánoval tréning na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Súper sa presúva do dejiska až v stredu popoludní.

„Potešilo nás, že sa nám vo vyrovnanom stretnutí podarilo v predĺžení strhnúť víťazstvo na našu stranu. Je to síce len prvé kolo play-off, ale dosiahli sme veľmi dôležitý triumf, takže mám nádherné pocity. Pochopiteľne, budem sa snažiť skórovať aj v Bratislave. Pred plným hľadiskom sa nám nebude hrať ľahko, ale sme na to pripravení,“ povedal pre internetovú stránku „vojakov“ fínsky autor utorňajšieho rozhodujúceho zásahu Antti Pihlström, ktorý v predchádzajúcich 30 zápasoch za CSKA dal iba jeden gól.

Video: Slovan v utorok prehral v Moskve 2:3 po predĺžení

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michel MiklíkMiloš ŘíhaTomáš SurovýVáclav Nedorost
Firmy a inštitúcie CSKA MoskvaHC Slovan Bratislava