Káva vo vašom štýle

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Nescafé

BRATISLAVA 28. december (WBN/PR) – Je toľko spôsobov, ako si vychutnať kávu. Každý si svoj obľúbený nápoj môže pripraviť presne podľa svojej chuti alebo si ho dať v príjemnom prostredí kaviarne. Teraz je vo svete najpopulárnejšie pekne napenené cappuccino s množstvom mlieka. Zoznámte sa s tými najobľúbenejšími kávami, veď už len ich názvy stoja za to.

Espresso

Espresso je talianske slovo pre „rýchly“. Je základom pre rôzne skvelé kávy. Stroj na espresso využíva tlak, aby dostal horúcu paru cez jemne mletú kávu, ktorá je určená pre milovníkov intenzívnej arómy.

Foto: Nescafé

Cappuccino

Silne spenený mix espressa a napareného mlieka v perfektnom pomere

Foto: Nescafé

Café Latte

Keď sa pozriete na oku lahodiace Café Latte, ani vás neprekvapí, že Latte znamená v taliančine „mlieko“. Okrem jednej tretiny espressa vás dostane parádna porcia horúceho napeneného mlieka. Ak zbožňujete jemnú mliečnu chuť, môžete Café Latte rovno zaradiť medzi svoje obľúbené kávy.

Foto: Nescafé

Latte Macchiato

V čom sa skrýva jeho tajomstvo? Najskôr sa do pohára naleje horúce napenené mlieko, do ktorého potom pomaly kvapká espresso. Tým, že sa espresso naleje do mlieka a peny, vytvorí nádherné vrstvy, ktoré za sklom pohára vyzerajú ako umelecké dielo.

Foto: Nescafé

Americano

Stačí do espressa pridať viacej horúcej vody a môžete si začať vychutnávať Americano.

Foto: Nescafé

Corretto

Espresso ochutené alkoholom, ako napr. Grappa.

Foto: Nescaf

Ristretto

Espresso s dvojitou silou. Pre tých, ktorí potrebujú naozaj povzbudiť.

Foto: Nescafé

Mocha

Chcete poznať recept na tento nápoj, pri ktorom sa môžete rozplynúť od blaženosti? Tu je: potrebujete tretinu espressa, tretinu horúcej čokolády a tretinu napareného mlieka. Už teraz sa vám zbiehajú sliny, že…?

Foto: Nescafé

Frappé

A čo tak dať si niečo osviežujúce? Ideálnym nápojom je NESCAFÉ Frappé. Aj vy si ho hravo zvládnete pripraviť sami. Stačí zmiešať 1–2 lyžičky NESCAFÉ Classic, 40 ml studenej vody, 1 kocku ľadu a 1–2 lyžičky cukru krupice a potom to celé poriadne šejkrovať tak dlho, až sa celý obsah zmení na béžovú penu. Tú potom stačí preliať do pohára (250 ml), doliať ju vodou alebo mliekom a môžete do nápoja pridať aj jednu kocku ľadu. Lahodné Frappé s bohatou penou podávajte so slamkou a potom už len vychutnávajte.

Zdroj: Káva – Putování za tajemstvím kávových specialit, v spolupráci s NESCAFÉ pripravil Jorge Zorro

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať