Slovensko súhlas Srbska s vydaním Matíka zatiaľ nedostalo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
František Matík
František Matík si má na Slovensku podľa rozsudku potvrdeného Najvyšším súdom SR odsedieť jedenásť a pol roka vo väzení. Foto: SITA/Ministertsvo vnútra SR

BRATISLAVA 4. januára (WebNoviny.sk) – Ministerstvo spravodlivosti víta rozhodnutie odvolacieho súdu v Novom Sade o vydaní bývalého šéfa nebankového domu Horizont Slovakia Františka Matíka na Slovensko. Ako informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Alexandra Donevová, ministerstvo o vývoji situácie informoval Úrad medzinárodnej spolupráce národnej ústredne Interpol.

Uvádza, že srbský odvolací súd v Novom Sade na konci decembra zamietol sťažnosť Františka Matika proti rozhodnutiu Vyššieho súdu v Novom Sade z 10. novembra a určil, že v danom prípade boli splnené zákonné požiadavky na vydanie menovaného na trestné konanie na Slovensko.

„Pokiaľ ide o súhlas Ministerstva spravodlivosti Srbskej republiky s vydaním odsúdeného do Slovenskej republiky, ktorý je zákonným predpokladom na samotnú extradíciu menovaného, informáciu o udelení tohto súhlasu MS SR doposiaľ nedostalo,“ uviedla Donevová s tým, že prevoz Matíka na Slovensko zabezpečí ministerstvo vnútra.

Matík bol na úteku od roku 2002. V Srbsku ho zadržali v januári minulého roka. Špecializovaný trestný súd mu v kauze Horizont Slovakia vymeral trest 11,5 roka väzenia a prepadnutie majetku v prospech štát

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe František Matík
Firmy a inštitúcie BMG Invest a Horizont Slovakia