Hellmann’s podporuje návrat k tradičnej kuchyni

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Plnené kuracie prsia od Starej mamy Foto: Hellmann’s

BRATISLAVA 24. septembra (WBN/PR) – Značka Hellmann’s už dlhodobo prináša novinky a netradičné postupy, ako napríklad používanie majolenky či tatárskej omáčky aj v teplej kuchyni, pri varení či pečení. Podporuje však aj tradičnú kuchyňu, chuť a kvalitu jedál, aké pripravovali naše staré mamy. Preto teraz prináša Majolenku Starej mamy vo väčšom balení!

Majolenka Hellmann’s je dlhodobo najobľúbenejšou majolenkou slovenských spotrebiteľov. Majolenku Original dopĺňajú Majolenka Light a Majolenka Starej mamy. Po zaznamenaní dopytu po väčšom balení produktu Majolenka Starej mamy značka prichádza s výrobkom tradičnej chute v 420 ml pohári.

I keď sa posledné roky niesli najmä v znamení zahraničných kuchýň a množstvo spotrebiteľov preferovalo skôr cudzie jedlá, dnes sa stávame svedkami návratu k tradičnej, domácej kuchyni. Zahraničné jedlá sme už okúsili, vybrali sme si z nich, čo nám najviac chutí a aktuálne sa vraciame k našim starým známym receptom, možno s miernymi obmenami.

Práve na túto zmenu na trhu reaguje aj značka Hellmann’s, ktorá prichádza s Majolenkou Starej mamy vo väčšom balení. Je to odozva na dopyt spotrebiteľov, ktorí prejavili záujem o väčšie balenie. Majolenku Starej mamy tak postupne od septembra môžu nájsť okrem 225 ml aj v 420 ml variante.

Bez názvu
Foto: Hellmann’s

Majolenka Starej mamy si na slovenskom trhu získala stabilné postavenie, a to hneď z viacerých dôvodov. Prvým je skvelá sladšia chuť a príjemná krémová konzistencia. Majolenka Starej mamy je však navyše naozaj tradičná a pripravovaná podľa originálnej receptúry našich starých mám, čím predstavuje chuť a kvalitu tradičných domácich kuchýň.

Ako Majolenka Original, tak aj Majolenka Starej mamy je vyrábaná z kvalitných poctivých surovín. Patrí medzi ne napríklad rastlinný olej, ktorý je dôležitým zdrojom polynenasýtených mastných kyselín z radu omega 3. Tieto prispievajú k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi. Poctivou surovinou sú aj vajíčka, z ktorých všetky používané na výrobu majoleniek Hellmann’s pochádzajú od sliepok chovaných v halách alebo voľnom výbehu. Oba tieto spôsoby sliepkam umožňujú voľný pohyb.

Nezáväzná odporúčaná spotrebiteľská cena Majolenky Starej mamy:

225 ml = 1,19 eur

420 ml = 1,89 eur

Vyskúšajte Majolenku Starej mamy aj v teplej kuchyni, skúste napríklad tento jednoduchý recept:

Plnené kuracie prsia od Starej mamy

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

Doba varenia: 25 min.

Suroviny:

4 – 5 PL Majolenky Starej mamy Hellmann’s

120g tvrdého syra

120 g bravčovej šunky

4 ks vykostených kuracích pŕs bez kože

Soľ, mleté čierne korenie, vegeta

Rama maslová (Flora Gold)

Podľa chuti bylinky (bazalka alebo oregano)

Paradajka, paprika, cibuľa

Postup práce:

1. Umyté, vysušené kuracie prsia rozkrojíme tak, aby nám vznikla kapsa, posolíme, pokoreníme ( zvnútra aj zvonku).

2. Do takto pripraveného otvoru pridáme polievkovú lyžicu Majolenky Starej mamy a necháme 20 min. odležať.

3. Šunku nakrájame na rezance, na väčšom strúhadle postrúhame tvrdý syr, spoločne zmiešame a naplníme kuracie prsia, pripevníme špáradlami.

4. Vložíme do zapekacej misy natretej olejom, obložíme plátkami paradajky, papriky, cibule, jemne dochutíme troškou vegety, navrch položíme plátok Ramy maslovej (Flora Gold), prípadne bylinky a pečieme v teplovzdušnej rúre pri 150ºC 10 min., potom stíšime na 100ºC a dopečieme 15 min.

5. Po upečení vyberieme špáradlá, nakrájame na šikmo a takto pripravené plátky podávame.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať