BRATISLAVA 29. mája (WBN/PR) – Sieť samoobslužných reštaurácii Presto v business a administratívnych centrách sa v Prahe rozšírila o prevádzku v BC Chodov s kapacitou viac ako 290 miest. Po Florentine v centre mesta, kde Presto funguje od januára minulého roka, tak Medusa Group otvorila druhú reštauráciu s vysokou úrovňou gastro služieb, kde kľúčovú časť tvorí novinka tzv. DOT systém. Zákazníci si budú môcť sami zostaviť jedlo na tanieri zo širokej ponuky podľa svojej chuti a potrieb.
Ponuka stravovania pre zamestnancov spoločností, ktoré sa nachádzajú v BC Chodov ale i jeho návštevníkov v novom Presto obsahuje nielen zaujímavé raňajky, sladké povzbudenie či šaláty – všetko „eat in or take away“, ale predovšetkým možnosť obedovať podľa svojej chuti a potrieb. Klasická obedová ponuka pripravených jedál (3 druhy menu) len dopĺňa novinku – „DOT systém“, bufetový spôsob servírovania, kde je každý deň možnosť vybrať si z minimálne troch druhov mäsa, viacerých teplých či studených príloh, šalátov, omáčok a rôznych vegetariánskych jedál.
Ako DOT systém funguje?
Vlastné menu si vďaka DOT systému zákazníci Presto poskladajú veľmi jednoducho. Tanier pozostáva zo štyroch častí, ktoré je možné ľubovoľne kombinovať – výber zahŕňa mäso, teplé a studené prílohy, zeleninu. Pravidlom je, že na jednom tanieri musia byť minimálne 4 doty, čiže jedlá – naberačky. Viac je samozrejme na zákazníkovi. Polievka sa počíta ako ďalší dot k hlavnému jedlu. „Poskladať si obed podľa vlastných predstáv bola najčastejšia požiadavka návštevníkov našich samoobslužných prevádzok a vyhovieť im prostredníctvom toho systému je veľmi efektívne. Okrem toho pripravujeme aj ponuku jedál, ktoré v modernej kantíne nemôžu chýbať. Budeme ju častejšie obmieňať aj so zreteľom na sezónnosť rôznych surovín,“ vysvetlil Mojmír Lieskovský, brand manager siete Presto.
OBRAZOM: Nová prevádzka Presto v pražskom BC Chodov
Platí rýchlo a kvalitne
Obedový DOT systém odbúrava čakanie na jedlo pri klasickej obsluhe a rovnako i kompromisy pri výbere z menu. Takisto ďalšia ponuka v Presto – raňajky, sladká desiata či zeleninový olovrant, dotvára pravidelný a výživný stravovací režim zaneprázdnených ľudí. „Napríklad začať deň slaným koláčom plneným mäsom alebo zeleninou, neskôr sa povzbudiť čokoládovo-mätovým cheesecakekom, obed si poskladať podľa svojej chuti a popoludní sa osviežiť quinoa šalátom so špenátom a kozím syrom, je náš tip na zdravý deň na tanieri. Navyše, všetko si môžu zákazníci zobrať aj zo sebou, a tak prípadne spojiť príjemné s užitočným„, dodal Mojmír Lieskovský.
MEDUSA GROUP bola založená v roku 2003 otvorením reštaurácie Medusa v historickom centre Bratislavy. Medusa bola vôbec prvou prevádzkou, ktorá spájala kvalitnú reštauráciu, večerný podnik a kokteil bar v jednom a už v krátkom čase sa stala legendou nočného života. V tom istom roku bol vytvorený koncept samoobslužných reštaurácií PRESTO spolu so sieťou reštaurácií Al dente. K dnešnému dňu prevádzkuje skupina vyše 30 vlastných gastrozariadení v Bratislave, Viedni a v Prahe, vrátane samostatnej cateringovej divízie a komplexne zabezpečuje stravovanie pre spoločnosť Volkswagen Slovakia. MEDUSA GROUP je najväčšou gastronomickou skupinou pôsobiacou na slovenskom trhu, pre ktorú aktuálne pracuje vyše 1.000 zamestnancov. Viac informácií nájdete aj na www.medusagroup.sk.