BRATISLAVA 29. novembra (WBN/PR) – Morskú rybu vážiacu úctyhodných 47 kilogramov a merajúcu 140 cm (bez hlavy) dopravili v utorok ráno do Bratislavy priamo z Islandu. Maxihalibuta vylovili v chladných vodách Atlantického oceánu a do svojej kuchyne si ho objednal päťhviezdičkový šéfkuchár z reštaurácie River Bank Bjoern Juhnke.
Podobná veľkosť nie je u tejto mimoriadne chutnej a zdravej morskej ryby bežná. Štandardne lovené halibuty totiž vážia iba okolo jedenásť až trinásť kilogramov.
„Tento krásavec je špecialitou, ktorú som zaradil do nášho nového menu. Budeme ho podávať so špeciálnou pastou z čiernej sépie, kus-kusom a tomatovou redukciou piperade,“ vysvetľuje šéfkuchár Bjoern Juhnke, ktorý predtým, než prišiel do Bratislavy, varil v tíme svetoznámeho britského šéfkuchára Gordona Ramseyho, ale aj v Kempinski Grand Hoteli v švajčiarskom St. Moritzi.
Podobné lahôdky, akými rozmaznával chuťové poháriky európskej aristokracie, ponúkne séfkuchár Kempinski Hotela River Park aj hosťom bratislavskej reštaurácie. Tento majster kuchár dokáže pripraviť mimoriadny gastronomický zážitok aj z netradičných surovín. Okrem halibuta ponúka aj kombináciu ľahko ugrilovaných a neskôr jemne marinovaných svätojakubských mušlí s čiernymi olivami a bylinkami, či ďalšie jedlá z rýb, ako napríklad typickú francúzsku bujabézu, ktorá spolu s cesnakovo šafránovou rouille omáčkou sprevádza luxusného bretónskeho atlantického homára.