CULINARIUM: Ťahaná štrúdľa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Culinarium logo
Culinarium logo Foto: SITA

Na cesto potrebujeme:

150 – 200 g hladkej múky

Štipku soli

Práškový cukor medzi prsty

Trochu oleja (za náprstok)

Trochu octu (za náprstok)

Vlažná voda (podľa potreby)

Postup:

Vypracujeme vláčne cesto. Cesto by nemalo byť ani riedke, ani príliš husté, podľa toho pridávame vlažnú vodu. Spravne vypracované cesto je po cca 20 minútach, keď sa odlepuje od dosky a zostane suchá aj doska, aj ruky.

Nahrejeme „kastrólik“ a takto nahriatym „kastrólikom“ prikryjeme cesto na 20 minút.

Medzitým si pripravíme plnku podľa chuti. Mak s cukrom, jablká s hrozienkami, tvaroh, „prézle“ s cukrom,…

„Prézle“ pripravíme takto:

Prézle – strúhanku dáme na olej posmažiť. Pridáme 2-3 lyžice kryštálového cukru. Keď začne masa červenieť, zalejeme ju vriacou vodou a chvíľu ešte posmažíme.

Návod ako ťahať štrúdľu nájdete vo videu. Trúbu predhrejeme na 250°C a pečieme na 250°C cca 20 minút.

Klúčové témy a osobnosti článku:

culinarium-tv

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať