CULINARIUM: Sviečková z jelenieho stehna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Sviečková z jeleňa Foto: Webnoviny.sk

Lahodnú sviečkovú, netradične z jelenieho mäsa, pripraví chef de cuisine ELESKO restaurant & wine bar Marek Petrán.

Culinarium

Potrebujeme:

1 kg jelenieho stehna (môže byť aj danielie)

400 g mrkva

200 g petržlen

150 g zeler

200 g cibuľa

0,4 kg horčica

0,25 kg cukor

0,05 l ocot

bobkový list

čierne korenie

nové korenie

soľ

jedna smotana na varenie

Postup:

Mäso zviažeme, osolíme a okoreníme. V hrnci opečieme zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme. V tom istom hrnci orestujeme na menšie kocky nakrájanú cibuľu do zlata, pridáme cibuľu, bobkový list, korenie a restujeme dohneda. Pridáme cukor, ktorý necháme trochu skaramelizovať. Potom pridáme horčicu, ocot, soľ a jednu minútu restujeme. Prilejeme vodu a necháme zovrieť. Vložíme mäso a dusíme do mäkka. Môžeme dusiť aj v trúbe pri 180 °C približne 2 – 2,5 hodiny. Mäso vyberieme a základ spolu so smotanou dôkladne rozmixujeme. Prevaríme a poprípade dochutíme. Podávame s karlovarskou knedľou.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať