Pivný guláš s karlovarskými knedličkami pre vás pripravil šéfkuchár Bratislavského Meštianskeho Pivovaru František Šipoš.
Na prípravu potrebujeme:
Hovädzie zadne 1kg
Bravčové plece 0,5kg
Cibuľa 0,8 kg
Cesnak 0,1kg
Pivo tmavé 1 až 2 fľaše
Soľ
Čierne mleté korenie
Červená mletá paprika
Majorán
Paradajkový pretlak 0,1kg
Zemiak na zahustenie
Olej alebo bravčová masť 0,2l
Postup:
Mäso pokrájame na väčšie kocky, cibuľu na drobno a zemiak očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Cibuľu s koreninami restujeme do tmavohneda , pridáme mäso – najprv hovädzie -a asi tak po 30 minútach aj bravčové.
Mäso vydusíme na tuk a pridáme pretlak a mletú papriku a trocha pre restujeme. Po orestovaní podlejeme pivom a dusíme do mäkka.
V prípade potreby podlievame vývarom alebo vlažnou vodou a nakoniec zahustíme zemiakom a dochutíme korením a cesnakom.
Tip:
Mäso môžeme deň vopred namarinovať v pive.
Dobrú chuť!