CULINARIUM: Pivovarnícky guláš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: SITA

Pivný guláš s karlovarskými knedličkami pre vás pripravil šéfkuchár Bratislavského Meštianskeho Pivovaru František Šipoš.

Culinarium

Na prípravu potrebujeme:

Hovädzie zadne 1kg

Bravčové plece 0,5kg

Cibuľa 0,8 kg

Cesnak 0,1kg

Pivo tmavé 1 až 2 fľaše

Soľ

Čierne mleté korenie

Červená mletá paprika       

Majorán

Paradajkový pretlak 0,1kg

Zemiak na zahustenie

Olej alebo bravčová masť 0,2l

Postup:  

Mäso pokrájame na väčšie kocky, cibuľu na drobno a zemiak očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Cibuľu s koreninami restujeme do tmavohneda , pridáme mäso – najprv hovädzie -a asi tak po 30 minútach aj bravčové.

Mäso vydusíme na tuk a pridáme pretlak a mletú papriku a trocha pre restujeme. Po orestovaní podlejeme pivom a dusíme do mäkka.

V prípade potreby podlievame vývarom alebo vlažnou vodou a nakoniec zahustíme zemiakom a dochutíme korením a cesnakom.

Tip:

Mäso môžeme deň vopred namarinovať v pive.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať