CULINARIUM: Mušle slávky dusené vo víne s cesnakom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mušle
Mušle slávky dusené vo víne s cesnakom Foto: SITA

Mušle mnohí považujú za afrodiziakum, ak však nechcete priotráviť svoju polovičku, mali by ste vybrať také, z ktorých vám nebude zle. S tým vám už poradí šéfkuchár Flowers restaurant & wine bar Tomáš Opletal. Vďaka nemu takisto prídete na to, ako rýchlo toto chutné jedlo pripraviť a ako ho môžete jesť bez príboru.

Culinarium

Mušle slávky dusené vo víne s cesnakom

Na prípravuje jedla potrebujeme:

Mušle – slávky

Cherry paradajky

Cesnak

Šalotku

Biele suché víno

Olivový olej

Jarnú cibuľku

Čerstvé bylinky – bazalka, petržlenová vňať, majorán)

Maslo

Postup:

Na olivovom oleji zľahka opečieme cesnak pokrájaný na plátky, nakrájanú šalotku nadrobno. Prilejeme biele suché víno a necháme ho (skoro úplne) vyvariť. Pridáme surové umyté mušle, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Mušle sa začnú pomaly otvárať, a keď budú úplne otvorené, dáme dole pokrievku a opäť necháme vyvariť. V mušliach sa nachádza morská voda, ktorá sa uvoľní po vyvarení. Pridáme cherry paradajky prekrojené na polovicu, jarnú cibuľku a nasekané čerstvé bylinky. Na záver primiešame maslo a okoreníme čiernym korením, prípadne osolíme (voda uvoľnená z mušlí je dostatočne slaná, takže dosolíme naozaj podľa svojej chuti). Môžeme pridať čili papričky, ale nemusíme.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať