Chutný recept, ktorým isto prekvapíte každého, komu ho ponúknete pripravíte približne za jeden a pol hodiny. Ako na to vám už ukáže šéfkuchár Flowers restaurant & wine bar Tomáš Opletal.
Na prípravu potrebujeme:
morský vlk
4 mladé cibuľky
4 šalotky
2 zemiaky
2 papriky
1 baklažán
1 cuketa
1 šálka olivového oleja
3 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica cukru
1 stonka rozmarínu
1 stonka tymianu
3 bobkové listy
1 šálka cherry rajčiakov
soľ, biele korenie, citrónová šťava na pokvapkanie
Postup:
Z ryby oškrabeme šupiny a potom ich vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme pod vodou, osušíme a potom posolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. V panvici rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme zemiaky, osolíme a ochutíme čerstvo zomletým korením a za občasného miešania restujeme domäkka. Pred koncom restovania pridáme posekaný rozmarín.
Baklažán pokrájame na plátky, osolíme ich a necháme 30 minút odstáť. Potom ich osušíme kuchynskou papierovou utierkou, aby sme odstránili horkú šťavu, ktorú baklažán pustil. Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, umytú papriku a cibuľku na kolieska, ošúpanú šalotku na štvrtky.
Do širokej panvice alebo kastróla dáme zvyšný olej, rozohrejeme ho a potom na ňom orestujeme najprv šalotku a postupne pridávame cuketu, papriky, baklažán a mladú cibuľku. Pokvapkáme octom, pridáme cukor, posekaný tymian, bobkový list a pražíme ešte asi 10 minút. Nakoniec vmiešame pripravené zemiaky a odstavíme zo sporáka. Zeleninovo-zemiakovú zmes rozložíme na dno vymasteného pekáča, pridáme rajčiaky prekrojené napoly a na to poukladáme pripravenú rybu. Vložíme do rúry rozohriatej na 165 °C, pečieme asi 12 minút a ihneď podávame.
Parmicu na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s rozmarínovými zemiakmi.