CULINARIUM: Morský vlk s rozmarínovými zemiakmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Culinarium logo
Culinarium logo Foto: SITA

Chutný recept, ktorým isto prekvapíte každého, komu ho ponúknete pripravíte približne za jeden a pol hodiny. Ako na to vám už ukáže šéfkuchár Flowers restaurant & wine bar Tomáš Opletal.

Na prípravu potrebujeme:

morský vlk

4 mladé cibuľky

4 šalotky

2 zemiaky

2 papriky

1 baklažán

1 cuketa

1 šálka olivového oleja

3 lyžice bieleho vínneho octu

1 lyžica cukru

1 stonka rozmarínu

1 stonka tymianu

3 bobkové listy

1 šálka cherry rajčiakov

soľ, biele korenie, citrónová šťava na pokvapkanie

Postup:

Z ryby oškrabeme šupiny a potom ich vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme pod vodou, osušíme a potom posolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. V panvici rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme zemiaky, osolíme a ochutíme čerstvo zomletým korením a za občasného miešania restujeme domäkka. Pred koncom restovania pridáme posekaný rozmarín.

Baklažán pokrájame na plátky, osolíme ich a necháme 30 minút odstáť. Potom ich osušíme kuchynskou papierovou utierkou, aby sme odstránili horkú šťavu, ktorú baklažán pustil. Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, umytú papriku a cibuľku na kolieska, ošúpanú šalotku na štvrtky.

Do širokej panvice alebo kastróla dáme zvyšný olej, rozohrejeme ho a potom na ňom orestujeme najprv šalotku a postupne pridávame cuketu, papriky, baklažán a mladú cibuľku. Pokvapkáme octom, pridáme cukor, posekaný tymian, bobkový list a pražíme ešte asi 10 minút. Nakoniec vmiešame pripravené zemiaky a odstavíme zo sporáka. Zeleninovo-zemiakovú zmes rozložíme na dno vymasteného pekáča, pridáme rajčiaky prekrojené napoly a na to poukladáme pripravenú rybu. Vložíme do rúry rozohriatej na 165 °C, pečieme asi 12 minút a ihneď podávame.

Parmicu na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s rozmarínovými zemiakmi.

Foto: SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať