CULINARIUM: Lievance

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Lievance Foto: Webnoviny

Ak máte chuť osladiť si víkend, ponúkame vám návod na prípravu jemných lievancov s lesným ovocím a čokoládovými hoblinami.

Culinarium

Potrebujeme:

mlieko 0,5 l

múka hladká 150 g

vajcia 2 ks

droždie 1 ks

tvaroh 120 g

smotana na šľahanie 0,1 l

cukor kryštalový 50 g

maliny 50 g

černice 50 g

čokoláda horká 100 g

citrón 1 ks

Postup:

Cesto na lievance:

Dôkladne rozmiešame hladkú múku s vajíčkom a pridávame mlieko. Do cestíčka môžeme pridať cukor a trošku soli a roztrúsime na jemno droždie, prípadne si pripravíme kvások a cesto necháme trochu nakysnúť (cca 20 minút na teplom mieste|. Po nakysnutí cesto zľahka premiešame a na rozpálenej panvici začneme pripravovať lievance.

Krém:

Tvaroh rozmiešame so smotanou a cukrom a zľahka dochutíme citrónovou šťavou.

Dozdobíme čokoladovými hoblinami, malinami a černicami.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať