Ak máte chuť osladiť si víkend, ponúkame vám návod na prípravu jemných lievancov s lesným ovocím a čokoládovými hoblinami.
Potrebujeme:
mlieko 0,5 l
múka hladká 150 g
vajcia 2 ks
droždie 1 ks
tvaroh 120 g
smotana na šľahanie 0,1 l
cukor kryštalový 50 g
maliny 50 g
černice 50 g
čokoláda horká 100 g
citrón 1 ks
Postup:
Cesto na lievance:
Dôkladne rozmiešame hladkú múku s vajíčkom a pridávame mlieko. Do cestíčka môžeme pridať cukor a trošku soli a roztrúsime na jemno droždie, prípadne si pripravíme kvások a cesto necháme trochu nakysnúť (cca 20 minút na teplom mieste|. Po nakysnutí cesto zľahka premiešame a na rozpálenej panvici začneme pripravovať lievance.
Krém:
Tvaroh rozmiešame so smotanou a cukrom a zľahka dochutíme citrónovou šťavou.
Dozdobíme čokoladovými hoblinami, malinami a černicami.
Dobrú chuť!