Ešte než sa pustíte do pečenia vianočných medovníkov, skúste si oživiť víkendovú kuchyňu niečím nezvyčajným. Martin Korbelič vám ukáže, ako si pripraviť grilovaného holuba s čerstvými kuriatkami a so zelenými paradajkami na smotane i s hráškovým pyré ako prílohou.
Na prípravu potrebujeme:
Holub – 1 ks
Olej – 1 dcl
Panchetta – 10 g
Soľ
Korenie
Čerstvé kuriatka (mrazené) – 150 g
Zelené paradajky – 150 g
Jarná cibuľka – 20 g
Šalotka – 80 g
Smotana na šľahanie – 2 dcl
Hrášok (mrazený) – 300 g
Maslo – 100 g
Biele portské víno – 0,5 dcl
Foie gras (kačacie biele pečienky) – 90 g
Postup:
Holuba vykostíme. Zblanžírujeme paradajky, ktoré sme predtým zbavili jadierok. Nasekáme šalotku a podusíme ju na masle. Pridáme kuriatka, paradajky, smotanu na šľahanie a jarnú cibuľku. Zalejeme portským vínom a prevaríme.
Hráškové pyré pripravíme takto:
Nasekanú šalotku podusíme na masle. Pridáme hrášok, porestujeme a prijeleme trochu vývaru. Uvarený hrášok rozmixujeme. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Na zjemnenie pridáme smotanu na šľahanie.
Dobrú chuť!