CULINARIUM: Grilovaný holub s čerstvými kuriatkami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Grilovaný holub Foto: Webnoviny

Ešte než sa pustíte do pečenia vianočných medovníkov, skúste si oživiť víkendovú kuchyňu niečím nezvyčajným. Martin Korbelič vám ukáže, ako si pripraviť grilovaného holuba s čerstvými kuriatkami a so zelenými paradajkami na smotane i s hráškovým pyré ako prílohou.

Culinarium

Na prípravu potrebujeme:

Holub – 1 ks

Olej – 1 dcl

Panchetta – 10 g

Soľ

Korenie

Čerstvé kuriatka (mrazené) – 150 g

Zelené paradajky – 150 g

Jarná cibuľka – 20 g

Šalotka – 80 g

Smotana na šľahanie – 2 dcl

Hrášok (mrazený) – 300 g

Maslo – 100 g

Biele portské víno – 0,5 dcl

Foie gras (kačacie biele pečienky) – 90 g

Postup:

Holuba vykostíme. Zblanžírujeme paradajky, ktoré sme predtým zbavili jadierok. Nasekáme šalotku a podusíme ju na masle. Pridáme kuriatka, paradajky, smotanu na šľahanie a jarnú cibuľku. Zalejeme portským vínom a prevaríme.

Hráškové pyré pripravíme takto:

Nasekanú šalotku podusíme na masle. Pridáme hrášok, porestujeme a prijeleme trochu vývaru. Uvarený hrášok rozmixujeme. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Na zjemnenie pridáme smotanu na šľahanie.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Korbelič