CULINARIUM: Dusené mušle na pive s bylinkami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

Pomerne jednoduchý recept pripravíte asi za dvadsať minút a pohodlne sa ním zasýtia štyria ľudia. Recept pre vás pripravil exkluzívne na Bratislava Food Fest autor knihy Šéfkuchár v paláci a executive chef bratislavského komplexu reštaurácií v Erdödyho paláci Jaroslav Židek.

Culinarium logo
Foto: SITA

Dusené mušle na pive s bylinkami a cesnakom

Na prípravu potrebujeme:

Čerstvé mušle 1kg

Cesnak 2ks (očistený a nakrájaný na tenké plátky)

Nasekaná hladkolistá petržlenová vňať (2 lyžice)

Šalotka nadrobno nakrájaná (1 hrnček)

Pivo (najlepšie čierne) (4 hrnčeky)

Olivový olej (3 hrnčeky)

Čerstvé chili papričky 1ks

Citrón

Soľ

Čierne korenie

Postup:

Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a necháme rozpáliť, pridáme cesnak, šalotku a necháme speniť.

Pridáme už očistené a všetkých nečistôt zbavené mušle. Otvorené, či inak poškodené mušle vyhodíme. Potom zalejeme pivom.

Okoreníme čerstvo podrveným čiernym korením. Priklopíme pokrievkou a na prudkom ohni dusíme až kým sa mušle napol otvoria – asi 2 minúty.

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a ešte povaríme asi 2 minúty, aby sa mušle úplne otvorili, poprípade dochutíme soľou a korením.

Neotvorené mušle vyhodíme.

Podávame v hlbokom tanieri preliate šťavou, ktorá vznikla dusením, ozdobené citrónom a bylinkami s bielym chlebom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav Žídek