BRATISLAVA 19. októbra (WEBNOVINY) – Vo štvrtok sa v Bratislave začali Tekvicové dni.
Prezentácia rôznych chutí a vôní jesenných jedál, najmä špecialít z tekvice, je ďalšou časťou celobratislavského Culinary Season.
Agentúru SITA o podujatí informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy.
Tekvicové dni potrvajú tri dni, skončia sa v sobotu 20. októbra. Okrem ochutnávania špecialít jesennej kuchyne sa v centre Starého Mesta na Primaciálnom námestí budú môcť Bratislavčania i návštevníci priučiť aj kulinárskym tajomstvám profesionálnych kuchárov.
Otvorenie Tekvicových dní sa uskutočnilo za účasti Michala Rabinu, svetovo uznávaného rakúskeho šéfkuchára známeho aj z obrazoviek slovenských televízií. Príprava jedál bude každý deň od 10:00 do 22:00.
Zaujímavosťou októbrového kulinárskeho programu je súťaž pre najmenších Bratislavčanov vo vyrezávaní tekvíc, ktorá sa začne v sobotu popoludní o 16:00. V septembri si už Bratislavčania a návštevníci mohli vychutnať bavorskú kuchyňu.