BRATISLAVA 14. júna (WBN/PR) – Spoločnosť ALDENTE GROUP, jedna z najväčších gastronomických sietí na Slovensku, otvorila novú regionálnu reštauráciu s kaviarňou ZYLINDER, situovanú na jednej z najlepších adries v Bratislave, na Hviezdoslavovom námestí 19.
Nový koncept z dielne známeho gastronóma Pavla Benčíkastavia na jedlách z čias Rakúsko-Uhorska a ponúka unikátne spojenie regionálnej kuchyne s moderným kulinárskym umením.
„Do centra Bratislavy chceme vrátiť čaro starého Prešporka, no v unikátnom koncepte v spojení s modernými trendmi. ZYLINDER nie je ďalšou slovenskou reštauráciou. Je to regionálna reštaurácia postavená na tradičnej kuchyni Rakúska, Slovenska a Maďarska, ktorej sme však pridali ten správny moderný šmrnc v súlade s gastronomickými trendmi“, povedal Pavol Benčík, majiteľ ALDENTE GROUP.
ZYLINDER má ambíciou stať sa lídrom v segmente regionálnej kuchyne, a to dizajnom, atmosférou, ponukou jedál, ako aj netradičným servírovaním jedál a polohou priamo v srdci Hviezdoslavovho námestia. Súčasťou skupiny ALDENTEGROUP je už aj dnes reštaurácia Prešburg – CulinariaDomestica na Michalskej ulici, ktorá stavia na podobných základoch.
ZYLINDER je však úplne novým typom reštaurácie a kaviarne, aká dnes v centre Bratislavy neexistuje, a ponúka jedlá, ktoré v jedálnych lístkoch miestnych reštaurácií zvyčajne nenájdete. Široké zastúpenie má varené mäso, tzv. Tafelspitz. Ten nesmel chýbať ani na cisárskom dvore za čias Habsburgovcov a jeho veľkým milovníkom bol aj cisár František Jozef I. Tafelspitz má niekoľko zvláštností pre zasvätených labužníkov – pripravuje sa z určitej časti hovädzieho – tzv. kvetovej špičky. V Zylindri vám ho naservírujú v sade medených kastrólikov, v hlavnom hrnci nájdete úžasný hovädzí vývar, špikovú kosť, poriadny kus varenej hovädzej špičky a zeleninu, v menších hrncoch podávajú jednotlivé prílohy.
Súčasťou jedálneho lístka sú aj špeciality ako hovädzí chvost,Fiaker guláš, pravý Schnitzel z teľacieho mäsa alebo obľúbený Germknödel či Kaiserschmarrn.
ALDENTE GROUP je jednou z najväčších a najúspešnejších gastronomických skupín na Slovensku. Kľúčovými ľuďmi spoločnosti sú majiteľ Pavol Benčík, ktorý má v oblasti gastronómie dlhoročné skúsenosti, a executivechef skupiny Michal Pažák, ktorý zároveň vedie divíziu cateringuPartyguru CATERING. Do portfólia skupiny patria obľúbené reštaurácie AlDente, Prešburg, BeerPalace, samoobslužné reštaurácie pod značkou Cantina a vlajková loď skupiny – reštaurácia Carnevalle. Najnovšia reštaurácia ZYLINDER je súčasťou úspešnej expanzie ALDENTE GROUP, ktorá tento rok otvorí ešte jeden unikátny koncept – reštauráciu Aldente on green, v golfovom rezorte Penati.Stala sa tiež hlavným dodávateľom gastronomických služieb pre multifunkčný projekt Centrál, ktorého otvorenie je naplánované na jeseň tohto roka.
Viac informácií nájdete na www.zylinder.sk a www.aldentegroup.sk