Mnohé potraviny, ktoré bežne konzumujeme, sa dajú použiť aj zvonku. A to na prípravu rôznych zábalov a masiek na tvár. Obsahujú totiž cenné živiny, ktoré prospievajú našej pokožke. Máme pre vás niekoľko jednoduchých receptov.
5 nesprávnych názorov o cvičení a chudnutí, vďaka ktorým priberáte
Maska zo smotany a mrkvovej šťavy
Budeme potrebovať 1 žĺtok, ktorý vymiešame s 2 lyžicami smotany a 1 lyžicou mrkvovej šťavy. Masku po nanesení necháme pôsobiť 20 minút.
Maska zo sušeného mlieka a medu
Lyžičku sušeného mlieka zmiešame s prevarenou vlažnou vodou a lyžičkou zohriateho medu. Masu nanesieme na tvár, krk a hornú časť hrude a po 20 minútach pôsobenia ju zmyjeme teplou vodou.
Maska zo zemiakov
Uvarené a rozmiagané zemiaky zmiešame s mliekom a ovocnou šťavou (citrónovou, jahodovou, rajčiakovou, uhorkovou a pod.) na kašičku. Masku po nanesení necháme pôsobiť 20 minút, potom zmyjeme.
Maska z tvarohu a medu
2 lyžice tvarohu vymiešame s 1 lyžicou medu a pridáme niekoľko kvapiek rastlinného oleja. Zmes nanesieme na tvár a na krk. Maska má pôsobiť 10 minút.
Maska z ovsených vločiek
2 lyžice zomletých ovsených vločiek zmiešame s 3 až 4 lyžicami smotany alebo mlieka a necháme napučať. Vzniknutú masu nanesieme na tvár a na krk a necháme pôsobiť 15 – 20 minút. Potom ju zmyjeme.