3 dôvody, prečo by sme mali pravidelne konzumovať pistácie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pistachio 1098173_640 1.jpg

Pistácie patria medzi najzdravšie orechy. Nielen, že majú lahodnú chuť, obsahujú tiež vysoké percento bielkovín, vápnika, železa, medi, kyseliny olejovej a antioxidantov, ako je vitamín A a E. Pistácie obsahujú menej tuku ako väčšina ostatných orechov a pomáhajú obnoviť zásaditosť tela. Okrem toho existujú ďalšie dôvody, prečo by sme ich mali zaradiť do nášho jedálnička.

1. Výživa

Pistácie sú neuveriteľne výživné pre našu krv, imunitný systém, kardiovaskulárny systém, pohybový aparát a nervový systém. Sú tiež vynikajúce ako pomoc pri chudnutí, pretože obmedzujú chuť k jedlu a načerpávajú nás energiou. Pistácie sú známe aj pod svoju funkciu znižovania lipidov a lipoproteínov v krvi, čo v konečnom dôsledku pomáha znižovať hladinu zlého cholesterolu a zvýšiť hladinu dobrého cholesterolu.

Weight loss 2036969_640 1
www.pixabay.com

2. Zdravie

Surové pistácie sú veľmi užitočné, ak trpíte nadúvaním a zápchou, ak máte suchú pleť, alebo si len chcete trochu očistiť pečeň a obličky. Môžu pomôcť zabrániť ischemickej chorobe srdca, infarktu, infekcii, diabetesu 2. typu a ďalším poruchám. Medzi ne patrí nespavosť, neurologické poruchy, či rakovina kože. Zároveň sú dobré pre náš mozog. Ak trpíte výpadkami pamäte, konzumujte pistácie. Ale samozrejme surové a bez soli.

Offal 1463369_640
www.pexels.com

3. Pokožka

Pistácie obsahujú olej, ktorý je ideálny pre revitalizáciu a vyživovanie pokožky. Je veľmi cenený v kozmetickom priemysle, a preferuje sa aj pri masážach. Takže, pistácie sú nielen chutné občerstvenie, ale v mnohých smeroch sú aj prospešné pre naše zdravie.

Pexels photo 286951 1.jpeg
www.pexels.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať