Vychutnajte si Vianoce s jedinečnou horkosladkou chuťou likéru Becherovka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Becherovka.jpg
Foto: Becherovka

Vianoce sú tradičným sviatkom pokoja a pohody, ale v neposlednom rade taktiež festivalom pestrých chutí a vôní. Preto je Becherovka už dlhé roky súčasťou českých a slovenských štedrovečerných stolov. Jemným bylinným likérom z Karlových Varov si môžete pripiť v jeho ľadovo namrazenej forme alebo ho ochutnať ako súčasť horkého vianočného punču. Nechajte Vianoce prevoňať originálnou zmesou byliniek a vychutnajte si advent tak, ako ho máte radi.

Ľadová alebo horká? Je to na vás, oboje sú skvelé! Becherovka s jedinečnou chuťou a vôňou sa skvele hodí k jedlu a najčastejšie sa podáva ľadovo namrazená. Keď ju ochutnáte, v ústach sa vám rozleje výrazná horká chuť, ktorej dominujú tóny klinčekov a škorice. Po prehltnutí pocítite silu byliniek v kombinácii s príjemnou pomarančovou horkosťou, ktorá sa končí sladkou bodkou. Ak hľadáte dokonale vyladený aperitív alebo lahodný digestív na slávnostnú príležitosť, ľadová Becherovka Original je určite tou správnou voľbou.

Obrazok1.jpg
Foto: Becherovka

Vianočný punč Becherovka

Počas chladných zimných mesiacov však môžete oceniť Becherovku vo varenej verzii. Bylinný likér v kombinácii s horúcou jablkovou šťavou zahreje telo a prevonia deň tou správnou vianočnou atmosférou. A hoci tajný recept na Becherovku poznajú len dvaja ľudia v spoločnosti, radi sa s vami podelíme o recept na vianočný punč:

  • 500 ml Becherovka Original
  • 1ks zmesi korenia na punč
  • 1 l jablčného muštu
  • šťava z 3 citrónov
  • 2 lyžice medu
  • 20g masla

Do veľkého hrnca nalejte jablčný mušt a citrónovú šťavu, pridajte korenie na punč a priveďte do varu. Znížte teplotu, vyberte vrecúško s korením, pridajte med a maslo, prilejte celú Becherovku a za stáleho miešania zohrievajte. Punč podávajte v hrnčekoch a ozdobte plátkom jablka.

Obrazok2.jpg
Foto: Becherovka

Bylinný likér Becherovka je najstaršou značkou alkoholu v histórii Česka a Slovenska – vyrába sa nepretržite od roku 1807. Vyrába sa v Karlových Varoch podľa rovnakej tajnej receptúry z 20 rôznych druhov bylín a korenín z celého sveta.

Doporučená cena: Becherovka Original 0,5 l – 9,50 €

Informačný servis

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať