Potravinárska komora opäť ocení najlepšie inovácie, v ôsmom ročníku súťaže otvára tri kategórie

Súťaž je otvorená pre všetky potravinárske podniky so sídlom v SR, zároveň je možné nominovať aj osobnosti potravinárstva.
Potraviny
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com

Potravinárska komora Slovenska (PKS) spúšťa prihlasovanie do 8. ročníka súťaže o Cenu PKS za rok 2025. Potravinári môžu prihlásiť svoje inovatívne výrobky, projekty zamerané na udržateľnosť, obohatené potraviny či edukačné kampane pre spotrebiteľov. Súťaž je otvorená pre všetky potravinárske podniky so sídlom v SR, zároveň je možné nominovať aj osobnosti potravinárstva.

V roku 2025 PKS otvára tri kategórie: Inovatívny výrobok, Trvalá udržateľnosť a Osobnosť potravinárstva. „Spotrebitelia si dnes viac než kedykoľvek predtým všímajú, ako potraviny ovplyvňujú ich zdravie a životné prostredie. Potravinárska komora Slovenska preto už po ôsmykrát vyhlasuje súťaž, ktorá oceňuje inovácie a udržateľnosť v potravinárstve. Ak máte výrobok alebo projekt, ktorý zodpovedá súčasným trendom a potrebám a očakávaniam spotrebiteľov, ste úspešní aj v zahraničí, neváhajte sa prihlásiť,“ uviedla riaditeľka PKS Jana Venhartová.

Prihlášky je možné podať do 31. októbra 2025, výsledky budú vyhlásené do 31. decembra 2025. Odborná komisia bude hodnotiť výrobky podľa náročných kritérií, vrátane spôsobu spracovania, netradičnej receptúry či zlepšenia vlastností potraviny. Do súťaže je možné prihlásiť aj projekty trvalej udržateľnosti, zamerané na šetrenie vody a energie, znižovanie uhlíkovej stopy či komunikačné kampane.

PKS dlhodobo podporuje inovácie v potravinárstve, no podľa riaditeľky Venhartovej je potrebné výraznejšie podporiť ich presadenie na slovenskom trhu aj v zahraničí. Viac informácií o súťaži je na www.cenapks.sk.

Viac k osobe: Jana Venhartová
Firmy a inštitúcie: PKS Potravinárska komora Slovenska

Ďalšie k téme