V USA začínajú predávať vegetariánske klobásy s prísadou z molekúl s chuťou mäsa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Klobasa
Foto: ilustračné, Getty Images

Pre začiatok v 67 predajniach Burger King v Spojených štátoch začnú predávať nové vegetariánske klobásy, ktorých chuť bude podľa ich výrobcov na nerozoznanie od skutočného mäsa. Podľa britskej BBC takúto chuť dosiahli výrobcovia pridaním hemu, molekuly získanej z rastlinných produktov.

Tá obsahuje železo, a – ako píše BBC – chuťovo „pripomína krv“. Za novým vynálezom stojí firma Impossible Foods (Neskutočné jedlá), ktorá vyvíja jedlá pripomínajúce chuť bravčového mäsa.

Už v minulosti na seba upozornila takzvaným Impossible Burgerom, teraz prináša ďalšiu novinku nazvanú Impossible Sausage. Klobásky, ktoré vlastne vôbec nie sú klobáskami v pravom zmysle slova, budú zatiaľ obsahovať sendviče Croissan’wich v Burger Kingu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať