Rafael Nadal má za sebou vydarený návrat na obľúbenej antuke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rafael Nadal
Španielsky tenista Rafael Nadal počas zápasu 2. kola antukového turnaja ATP World Tour 250 Argentina Open v Buenos Aires, v ktorom zdolal Juana Monaca dvakrát 6:4. Buenos Aires, 11. február 2016. Foto: SITA/AP

BUENOS AIRES 12. februára (WebNoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal vo štvrtok v Buenos Aires zvládol návrat na svoj obľúbený povrch. V osemfinálovom 2. kole antukového turnaja ATP World Tour 250 Argentina Open zdolal domáceho rekonvalescenta Juana Monaca dva razy 6:4.

Na úvod mal ako jednotka podujatia voľný žreb. „Som šťastný z víťazstva. Začiatok bol náročný. Juan je dobrý hráč a miestna vysoká vlhkosť vzduchu to komplikovala. Som rád, že som to zvládol,“ povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) po repríze vlaňajšieho miestneho finále Nadal (vtedy uspel 6:4, 6:1), ktorý trikrát prišiel o podanie a len v prvom sete urobil 15 nevynútených chýb.

Tridsaťjedenročný 55. muž renkingu Monaco hral na svojom prvom turnaji po polročnej výluke. V auguste podstúpil operáciu pravého zápästia. Šampión v Buenos Aires zo sezóny 2007 nastúpil so vzájomnou bilanciou 0:6 z mečbalom ukončených konfrontácií, pričom v 14 setoch dovedna uhral iba 18 gemov. Jediný úspech dosiahol skrečom rivala v sezóne 2007 na „harde“ v Cincinnati.

Dvadsaťdeväťročný ľavoruký Malorčan Nadal, aktuálne šiesty vo svetovom rebríčku, hral prvý raz od 19. januára, keď v 1. kole melbournských grandslamových Australian Open podľahol v piatich setoch krajanovi Fernandovi Verdascovi. Na sypký podklad sa postavil premiérovo od augustového Hamburgu, kde získal titul. V piatkovom štvrťfinále bude čeliť Talianovi Paolovo Lorenzimu. „Je to silný hráč a začneme skoro popoludní. Bude veľmi horúco. Čakám náročný duel,“ povedal Nadal, ktorý má z antuky 47 trofejí, o dve zaostáva za rekordom Argentínčana Guillerma Vilasa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juan MonacoRafael Nadal