Policajti zadržali pri Domažliciach takmer tridsať utečencov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Utečenci
Utečenci musia prijať fakt, že si jednoducho nemôžu vybrať členskú krajinu EÚ, ktorá ich bude chrániť. Foto: SITA/AP

PLZEŇ 21. apríla (WebNoviny.sk) – Polícia zadržala vo štvrtok pri juhočeskom meste Domažlice dvadsaťšesť nelegálnych migrantov. Pochádzajú z Afganistanu. Je medzi nimi aj 11 detí. Informáciu pre denník Právo potvrdil minister vnútra Milan Chovanec.

„Môžem potvrdiť, že bolo zadržaných 26 migrantov z Afganistanu. Je to jeden z najväčších odchytov v ostatnom čase. Svedčí o dobrej práci polície. S tými zadržanými cudzincami sa bude postupovať podľa zákona,“ povedal pre Právu Chovanec.

Dodávku s migrantmi policajti kontrolovali vo štvrtok ráno v obci Poběžovice v okrese Domažlice. Dvadsaťšesť utečencov sa tiesnilo v nákladovom priestore. Vodič aj spolujazdec však policajtom ušli a pátra po nich vrtuľník, potvrdila Právu domažlická policajná hovorkyňa Dagmar Brožová. Za akých okolností sa vodičovi aj spolujazdcovi podarilo utiecť, bezprostredne nebolo je jasné.

Podľa informácií Práva ide o dodávku s bulharským evidenčným číslom. Policajti ju zastavili neďaleko miestnej služobne.

Brožová ďalej spresnila, že medzi utečencami sú muži, ženy aj deti. „Všetci by mali byť v poriadku,“ dodala hovorkyňa.

Od júna 2015, keď začali na území ČR platiť sprísnené opatrenia v súvislosti s migračnou krízou, polícia zadržala do tohtoročného 19. apríla 3437 ľudí. V troch detenčných zariadeniach pre utečencov je podľa štatistík ministerstva vnútra 95 ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Polícia ČR