V Kansase sa vykoľajil vlak, v nemocnici skončilo 20 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vo Švajčiarsku sa zrazili dva vlaky
Na stanici švajčiarskeho mesta Rafz približne 35 kilometrov od Zürichu sa v piatok ráno zrazili dva vlaky. Zrážka si vyžiadala viacero zranených. Svedkovia nehody uviedli, že rýchlik narazil odzadu do prímestského vlaku. Foto: SITA/AP

Austin 14. marca (WebNoviny.sk) – Vlak spoločnosti Amtrak smerujúci z Los Angeles do Chicaga sa vykoľajil dnes tesne po polnoci na juhozápade Kansasu, asi 30 kilometrov od Dodge City. V nemocnici skončilo asi 20 ľudí, informovala tlačová agentúra AP. Žiaden z nich nie je v ohrození života. Vo vlaku s deviatimi vozňami a dvoma lokomotívami sa nachádzalo 128 cestujúcich a 14 členov posádky.

Tlačová hovorkyňa kansaskej diaľničnej hliadky, Patricia Munfordová, uviedla, že päť vozňov sa prevrátilo na bok, čo si vynútilo uzavretie diaľnice číslo 50.

Podľa spoločnosti Amtrak bolo asi 20 cestujúcich prevezených do nemocníc v Dodge City a Garden City. Všetkých ostatných zhromaždili v miestnom rekreačnom stredisku a zabezpečia im náhradnú dopravu do cieľa ich cesty. Príčinu železničnej nehody vyšetrujú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia