Obvinili objednávateľa útoku na právničku Kolesárovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sudy kladivko sudcovia justicia sudnictvo
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 4. marca (WebNoviny.sk) – Polícia identifikovala údajného objednávateľa útoku na právničku Ľubicu Kolesárovú z roku 2013. Ako dnes na brífingu informoval policajný prezident Tibor Gašpar, 47-ročného občana Maďarska Jozefa S. zadržali v Maďarsku, miestny súd ho však nevzal do väzby a stíhaný je na slobode.

Spolu s ním čelia obvineniam z trestných činov ublíženia na zdraví a lúpeže 47-ročný Jozef D., ktorý podľa polície priviezol na miesto činu doposiaľ nestotožneného vykonávateľa skutku a tiež 50-ročný Karol K., ktorý právničku v deň incidentu sledoval. Podľa Gašpara bolo cieľom útoku právničku zastrašiť a odcudziť jej dokumenty, ktoré by Jozefa S. usvedčili z daňovej trestnej činnosti. Prečo bol útok takej intenzity, že viedol až k smrti Kolesárovej, je momentálne predmetom vyšetrovania. V prípade dokázania viny hrozí podľa Gašpara obvineným trest sedem až 12 rokov väzenia.

Právničku Ľubicu Kolesárovú dobodali v apríli 2013 neďaleko jej bytu v bratislavskej Karlovej Vsi . Pri útoku jej páchateľ 24 bodno-reznými ranami poranil tvár, krk aj hrudník. Na následky zranení zomrela v nemocnici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tibor Gašpar