Kino v Divadle Aréna pokračuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Divadlo
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 26. februára 2016 (WBN/PR) – Župné Divadlo Aréna v Bratislave dnes prinesie v rámci cyklu „Ultimatívne kino Aréna“ dve skvelé komédie. Prvá Strýčkov sen ako súčasť Legendárnych televíznych pondelkov a druhá Päť lupičov a stará dáma zase v rámci cyklu Najkrajšie filmy nášho života.

Župné Divadlo Aréna v Bratislave dnes prinesie v rámci cyklu „Ultimatívne kino Aréna“ dve skvelé komédie. Prvá Strýčkov sen ako súčasť Legendárnych televíznych pondelkov a druhá Päť lupičov a stará dáma zase v rámci cyklu Najkrajšie filmy nášho života.

„Kino v divadle je kultúrno – spoločenská udalosť, ktorá rozširuje povedomie o domácej, európskej a svetovej filmovej tvorbe a aktuálne reaguje aj na dianie vo svete,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Tradícia každého štvrtého štvrtku v mesiaci pokračuje. Divadlo Aréna, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK, dnes v rámci cyklu „Ultimatívne kino Aréna“ prinesie divákom skvelú ruskú a britskú tvorbu.

O 17tej hodine premietne na svojom plátne F.M. Dostojevského Strýčkov sen. Televízny film Strýčkov sen, ktorý režíroval Miloš Pietor, je satirickým príbehom z bežného života a ironickou kritikou ruskej malomeštiackej triedy. V kontroverznej komédii hrajú legendy slovenského herectva ako Mária Kráľovičová-Procházková, Ctibor Filčík, Martin Huba, Zdena Studenková, Eva Krížiková, Ida Rapaičová, Zora Kolínska, Alžbeta Barthová-Pietrová, Libuša Trutzová, Viliam Záborský a ďalší.

Od 19tej hodiny si filmový nadšenci môžu v Kine Divadla Aréna vychutnať skvelú britskú komédiu Williama Rosa: Päť lupičova stará dáma, ktorú dotvára hudba amerického skladateľa Henryho Manciniho a toprvýkrát vo výnimočnej HD kvalite. Dej sa odohráva okolo staršej dámy žijúcej viktoriánskom byte. Keďže jej chýba spoločnosť, rozhodne sa prenajať jedno poschodie tohto domu profesorovi hudby. S nadšením počúva koncerty vážnej hudby, ktoré sa konajú v jeho byte vždy, keď ho navštívia štyria kamaráti. Netuší však, že milovníci klasického umenia sú lupiči. Intuitívne ich začne podozrievať a rozhodne sa im nastražiť pascu. Vo filme si zahrali Peter Sellers, Alec Guinness, Cecil Parker, Herbert Lom, Frankie Howerd, Kenneth Connor, Katie Johnson a iní.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eva KrížikováMartin HubaPavol FrešoZdena Studenkova
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)