Polícia objasňuje ďalšie útoky výkalmi a močom v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 2. februára (WebNoviny.sk) – Policajti objasňujú ďalšie útoky výkalmi a močom v bratislavských uliciach. Doteraz prijali šesť oznámení. Obeťami boli štyri ženy a dve dievčatá. Vo všetkých prípadoch bolo začaté trestné stíhanie vo veci pre výtržníctvo. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, polícia pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami a v súčasnosti nie je možné poskytnúť viac informácií, aby nebolo zmarené vyšetrovanie.

Prvý zaznamenaný útok sa stal v piatok okolo 19:45 na Radlinského ulici, tu napadol páchateľ 30-ročnú ženu. Po 20:15 na zastávke MHD na Tomášikovej ulici sa obeťou útočníka stala o rok staršia žena. Podľa popisu v prvom prípade mal muž približne 33 rokov, bol štíhlej postavy, mal tmavé oči a nebol zarastený. V oboch prípadoch bol 180 až 185 cm vysoký, oblečený v tmavom a na hlave mal kapucňu. Ako uviedla Kurucová, v pondelok policajti prijali ďalšie oznámenie o piatkovom útoku. O 19:30 na Svätoplukovej ulici sa neznámy muž vymočil na 15-ročné dievča. Aj v tomto prípade išlo o asi 30-ročného páchateľa, ktorý bol v tmavom oblečení a mal tmavšie vlasy.

Ďalšie tri útoky sa stali v sobotu. Ako uviedla Kurucová, okolo 01:20 neznámy muž napadol na zastávke MHD Dvory 29-ročnú ženu, v čase od 01:40 do 02:20 sa na Kamennom námestí vymočil na 15-ročné dievča a krátko pred 04:30 zaútočil na križovatke ulíc Šoltésovej a Záhradnícka na 26-ročnú ženu. Vo všetkých prípadoch ide o vyššieho muža. V prvom prípade mal oblečenú čiernu mikinu s kapucňou a na nej vestu svetlej farby a tmavé nohavice. V druhom popise mal útočník tmavé oblečenie, kapucňu až do tváre a na chrbte mal batoh. Mal prepadnuté líca a výrazné lícne kosti, podlhovastú tvár a mierne strnisko. Aj pri poslednom popise bol páchateľ v tmavej bunde s kapucňou na hlave, mal tepláky. Okolo úst mal výrazné vrásky, tmavé strnisko s miernymi šedinami a mal strhanú tvár, ako keby sa o seba nestaral.

Obete polícia vyzýva, aby ihneď volali políciu. Oznámenia podané s väčším časovým odstupom podstatne zhoršujú možnosť páchateľa zadržať. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť pri jeho dolapení, je možné oznámiť na linke 158.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia