BRATISLAVA 31. januára (WBN/PR) – Exkluzívny rad najpozoruhodnejších pivných druhov na svete pod názvom ERB Limited Edition sa rozhodol uviesť Pivovar ERB v Banskej Štiavnici. Prvým v tejto sérii je ERB DUBBELL.E. 16,5%. Príležitosť ochutnať ho budú mať hostia vyše štyridsiatich špičkových reštaurácií a hotelov na celom Slovensku.
Pivovar ERB v Banskej Štiavnici, známy predovšetkým výnimočnou kvalitou pív varených výlučne z prírodných ingrediencií, opäť obohacuje svoju ponuku. V týchto dňoch uvádza na trh špeciál ERB DUBBELL.E. 16,5% ako prvý zo série ERB Limited Edition. V nej postupne predstaví výnimočné druhy piva s dlhou, niekedy až stáročnou tradíciou, ktoré sú na Slovensku takmer neznáme. ERB sa rozhodol pre tento krok na základe veľkého úspechu svojich predchádzajúcich špeciálov, akými boli napríklad ERB Údený ležiak 12% či ERB Stout 18%.
ERB DUBBELL.E. 16,5% je inšpirovaný trapistickými pivami, ktoré sa varia len v ôsmich kláštoroch na svete. Varia ich mnísi podľa utajovaných receptúr a ich začiatky siahajú až do stredoveku.
ERB DUBBELL.E. 16,5% má vysokú, hustú a krémovú penu, jemnú orieškovú vôňu a nádhernú arómu karamelu a zrelých banánov. Podmanivú chuť vytvára harmónia lesného medu s arómou pražených lieskovcov a sušených hrozienok. Má príjemné hrejivé zakončenie – ako stvorené na chladné dni.
Rozhodnutie zaradiť do série ERB Limited Edition práve dubbel pochádza tradične od vrchného sládka Pivovaru ERB Andreja Gašpara. Ten osobne dohliada na každý jeden detail varného procesu a takisto aj prirodzeného dozrievania. ERB totiž varí všetky pivá len z prírodných ingrediencií bez pridania akýchkoľvek aditív a používa technológiu od nemeckej firmy Kaspar Schulz, ktorá je medzi výrobcami technológií pre malé pivovary absolútnou svetovou špičkou. Stálu ponuku pivovaru tvoria ERB Svetlý ležiak 12% a 10%, ERB Weizen 12% a ERB Tmavý špeciál 13%.