BRATISLAVA 7. septembra (WBN/PR) – Spoločnosť HEINEKEN Slovensko opäť otvorí pre milovníkov piva a dobrej zábavy v sobotu 22. septembra brány najväčšieho pivovaru na Slovensku v Hurbanove. Tretí ročník podujatia Deň otvorených dverí Hurbanovo 2012 je určený nielen pre tých, ktorí chcú spoznať, ako sa vyrába ich obľúbený nápoj, ale aj pre tých, ktorí sa chcú výborne zabaviť.
Podujatie Deň otvorených dverí v hurbanovskom pivovare si iba za dva roky svojej existencie získalo množstvo priaznivcov. „Sme veľmi radi, že náš pivovar počas uplynulých dvoch ročníkov navštívili skutočne tisícky milovníkov zlatého moku. V minulom roku to bolo približne 8 tisíc návštevníkov, ktorí si vychutnali až 6000 litrov piva, a zhruba 2500 z nich absolvovalo prehliadkovú trasu v našom pivovare. Aj v tomto roku sme na podujatie pripravili skutočne atraktívny program pre všetky vekové skupiny a veríme, že spoločne opäť zažijeme fantastický deň v spoločnosti všetkých milovníkov piva a dobrej zábavy,“ hovorí Jana Hypšová, manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti HEINEKEN Slovensko.
Tajomstvo varenia, umenie správneho čapovania
Návštevníci podujatia Deň otvorených dverí Hurbanovo 2012 sa budú mať možnosť dozvedieť o svojom obľúbenom zlatistom moku všetko dôležité, a to priamo z úst tých najpovolanejších. Počas prehliadky pivovaru pod vedením samotných zamestnancov sa záujemcovia dozvedia všetky dôležité informácie o surovinách, z ktorých sa pivo vyrába, o tajomstve jeho výroby aj procese jeho plnenia do obalov. „Prehliadky pivovaru patria k najatraktívnejšej časti programu celého podujatia. Preto sme sa našu interaktívnu prehliadkovú trasu rozhodli otvoriť ešte o niečo skôr a prvých záujemcov privítame už o deviatej hodine ráno,“ hovorí J. Hypšová.
Ako hovorí Karol France, obchodný sládok z hurbanovského pivovaru, v pivovare sa pivo varí, no v podniku sa pivo „robí“. Aby sa pivo na stôl konzumenta dostalo v tej najlepšej kvalite je totiž nevyhnutná aj správna starostlivosť o pivo v samotnom pube a ovládanie umenia čapovania. Práve týmto témam sa bude venovať Karol France v programe Abeceda pivára v niekoľkých vstupoch počas dňa. Špeciálny holandský spôsob čapovania piva Heineken zároveň predstaví vo svojej interaktívnej prezentácii Heineken Draughtmaster Martin Meliš.
V stane Pivné zážitky ich doplní odborník na gastronómiu, ktorý dokáže, že dobré pivo nepatrí len do pohára, ale je aj skvelou ingredienciou v kuchyni. „Počas Dňa otvorených dverí sa snažíme našim návštevníkom pripraviť skutočne ucelený „pivný“ program. Dozvedieť sa všetko o pive, jeho varení a správnom čapovaní, otestovať gurmánske pochúťky s pivom a možnosť vychutnať si rôzne značky a typy pív priamo z pivovaru za skvelú cenu – to všetko si žiadny milovník zlatého moku jednoducho nemôže nechať ujsť,“ dodáva J. Hypšová.
Zábava pre všetky vekové skupiny
Deň otvorených dverí v pivovare Hurbanovo je však aj podujatím s pravou festivalovou atmosférou. V treťom ročníku sa o zábavu okrem iných postarajú vystúpenia skupín Replay band, Billy Barman, Hex a headlinerom podujatia bude skupina Desmod. Pripravené sú aj rôzne súťaže pre dospelých aj deti, ktoré sa môžu počas celého dňa zabávaťvo Fun zóne s atrakciami, tvorivými dielňami či kúzelníkom. Celým podujatím bude sprevádzať moderátor Tomáš Karpel a hudobný program doplní DJ. V areáli samozrejme nemôžu chýbať IQ hliadky v kostýmoch policajtiek, ktoré budú dohliadať na to, aby si návštevníci podujatia vychutnávali pivo rozumne.
Vstup zdarma
Vstup na Deň otvorených dverí v sobotu 22. septembra 2012 v areáli pivovaru spoločnosti HEINEKEN Slovensko v Hurbanove je voľný. Podujatie odštartuje prehliadkami pivovaru už o 9.00 hod. ráno a bude pokračovať až do neskorých večerných hodín. Návštevníci podujatia si budú môcť vychutnať pivá značiek Heineken, Zlatý Bažant, Corgoň a Kelt za jednotnú cenu 0,60 EUR. K dispozícii bude aj tankové pivo Zlatý Bažant ako aj čapovaný Bažant Radler Citrón.
Tešíme sa na vás!