BRATISLAVA 12. decembra (WBN/PR) – Čas plný pohody a radosti i vzácne momenty v kruhu najbližších, to je duch blížiacich sa sviatkov, ku ktorému neoddeliteľne patrí aj dobrý punč. Vyskúšajte tento rok originálne horúce drinky s bylinnou arómou Becherovky vytvorené na mieru Ľubošom Ráczom, barmanom ambasádorom a mentorom barmanskej komunity na Slovensku! Či už v kruhu priateľov a rodiny, alebo útulnej domáckej atmosfére zimného večera – so šálkou tejto horúcej mágie sa každý okamih stane nezabudnuteľným a neodmietnuteľným.
BECHER PUNČ
40 ml Becherovka Original
100 ml jablkový džús
1 čajová lyžička medu
2 ks krúžok citróna
1 ks celá škorica
50 ml voda
Všetky suroviny okrem škorice nadávkujte do nádoby a zohrejte na teplotu približne 80°C. Pozor, zmes nesmie zovrieť, pretože by sa z nej vyparil alkohol! Podávajte v pohári s objemom 2 dcl s kúskom celej škorice a dbajte na to, aby sa do pohára dostali aj citróny. Esteticky môžete drink priviesť k dokonalosti ešte plátkami sušeného jablka a hviezdičkou anízu. Veselé Vianoce!

SLADKÉ SPOMIENKY
40 ml Becherovka Original
10 ml medový siriup /med s horúcou vodou 2:1/
2 ks krúžok citróna
100 ml ananásový džús
50 ml horúca voda
Ozdoba:
1 ks sušený ananás
1 ks hviezdicový aníz
Nechajte sa v studenej zime zohriať horúcimi spomienkami na leto. Všetky suroviny okrem vody a anízu nadávkujte do nádoby a zohrejte približne na teplotu 80°C. Vyhnite sa varu, aby sa neodparil alkohol! Následne všetko vrátane citróna prelejte do vyhriateho pohára na horúce drinky, zalejte horúcou vodou a ozdobte ananásom a anízom. To je atmosféra!

BAZOVÝ SEN
20 ml bazový sirup
40 ml Becherovka Original
130 ml horúca voda
2 ks krúžok citróna
Prepadla Vás nostalgia za časmi, ktoré ste ako dieťa trávili u babičky? Pripomeňte si ich s týmto sladkým horúcim drinkom. Bazový sirup, Becherovku a vodu v nádobe zohrejte približne na 80°C – zmes nesmie vrieť, pretože by sa z nej odparil alkohol. Následne podávajte vo vyhriatych pohároch na horúce drinky, ozdobené krúžkami citróna. Celkom ako od starej mamy!