Trenčín má dobrú pozíciu, v predkole LM zvíťazil v Ľubľane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matúš Bero
Matúš Bero z AS Trenčín počas 24. kola jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016 v zápase medzi AS Trenčín a ŽP Šport Podbrezová. Trenčín, 19. marec 2016. Foto: SITA/Tomáš Somr

ĽUBĽANA 13. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti AS Trenčín zvíťazili 4:3 na pôde slovinského mužstva NK Olimpija Ľubľana v stredajšom prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 a pred budúcotýždňovou odvetou sú k postupu do 3. predkola najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže v Európe bližšie ako ich súperi.

Trenčania vyťažili v Ľubľane predovšetkým z výborného úvodu, po polhodine hry priebežne viedli 4:0. Po výsledku úvodného duelu je jasné, že Olimpija musí v odvete skórovať minimálne dvakrát, inak nemá šancu preniknúť do ďalšieho kola.

Zverenci Martina Ševelu vstúpili do stretnutia vynikajúco, v 6. min viedli 2:0 gólmi Jamesa Lawrenca a Samuela Kalua. Trenčania veľmi dobre kombinovali, ovládli dianie na trávniku a zaskočených protivníkov prakticky nepúšťali na svoju polovicu ihriska. V 20. min pridal tretí presný zásah Rangelo Janga a keď sa v 32. min presadil Jakub Holúbek, v Ľubľane to vyzeralo na trenčiansku exhibíciu.

Až následne sa presných zásahov dočkali aj domáci, na polčasových 2:4 skorigovali Etien Velikonja a Miha Zajc. Trenčania zobrali varovanie vážne a v druhom polčase hráčov Olimpije pozorne strážili. Ani to však nestačilo, aby sa nemuseli strachovať o výsledok až do záverečného hvizdu rozhodcu – v predposlednej minúte riadneho hracieho času vykresal iskru nádeje pre domáce mužstvo striedajúci Blessing Eleke.

Odveta sa uskutoční v stredu 20. júla o 20.15 h na ihrisku MŠK Žilina. Klub spod Čákovho hradu vstúpil do LM druhýkrát a chce obstáť lepšie ako v premiére. Pred rokom neuspeli hráči AS v 2. predkole LM v konfrontácii s rumunskou Steauou Bukurešť, keď po „domácej“ prehre v Žiline 0:2 nestačilo Trenčínu víťazstvo 3:2 v odvete. Vtedy to znamenalo pre slovenského majstra koniec účinkovania na kontinentálnej pohárovej scéne.

Žreb 3. predkola LM 2016/2017 vykonajú v piatok 15. júla o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone už po odohratí prvých zápasov 2. predkola.

Liga majstrov 2016/2017 – 2. predkolo – prvý zápas – streda – výsledok:
NK Olimpija Ľubľana (Slovin.) – AS Trenčín (SR) 3:4 (2:4)

Góly: 34. Velikonja, 43. Zajc, 89. Eleke – 4. Lawrence, 6. Kalu, 20. Janga, 32. Holúbek, ŽK: 67. Kelhar – 42. Rabiu, 74. Šemrinec, rozhodoval: Palabiyik (Tur.)

Zostavy:

Ľubľana: Šeliga – Bajrič, Zarifovič, Kelhar – D. Matič – Klinar, Zajc, Novak (75. Ricardo Alves), Kirm (80. Krefl) – Velikonja, Wobay (51. Eleke)

Trenčín: Šemrinec – M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley – Lawrence (39. Jančo) – Bero, Rabiu – Kalu, Janga (90. Udeh), Holúbek (78. Diks)

Ohlasy slovinských médií:

Delo: „Zo zúfalstva takmer snový obrat. Po šiestich minútach bola Olimpija na kolenách, po tridsiatich dvoch klinicky mŕtva.“

Dnevnik: „Olimpija sa vyhla debaklu. Jej sen o jeseni v pohárovej Európe sa pravdepodobne končí hneď po premiérovom zápase sezóny. Trenčín ju rozložil v úvodných tridsiatich minútach, keď strelil štyri góly a odhalil viaceré nedostatky v jej hre.“

Slovenske Novice: „Čo sa udialo v prvej polhodine, nikomu nebolo jasné, zrejme ani Slovákom. Na obzore bola úplná ľubľanská katastrofa, lebo hostia viedli 4:0, napokon bola Olimpija veľmi blízko vyrovnania.“

Večer: „Dračia loď vyplávala z víru. Olimpija po črtajúcom sa debakli v úvodných minútach proti Trenčínu dosiahla celkom prijateľný výsledok 3:4 do odvety.“

Ekipa24: „Futbalisti Olimpije po 36 mesiacoch opäť okúsili atmosféru pohárovej Európy. Tak ako v lete 2013, v Stožiciach znova hostili slovenský tím – vtedy Žilinu, teraz Trenčín. Ten okamžite demonštroval, že si prišiel po víťazstvo. Keď sa však zdalo, že má všetko pod kontrolou a do odvety si ponesie dvojgólový náskok, Blessing Eleke aj s prispením šťastia v 89. minúte tretí raz skóroval.“

RTV SLO: „Čo za zápas to bol! Olimpija po debakli v prvej polhodine na konci siahala po remíze.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AS Trenčín