CULINARIUM: Čokotortičky s pomarančovou omáčkou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Culinarium logo
Culinarium logo Foto: SITA

Príprava čokoládových tortičiek s pomarančovou omáčkou vám zaberie asi 90 minút.

Na tortičky (4-6 ks) potrebujeme:

3 vajcia

1 žĺtok

65 g cukru

35 g múky

125 g zmäknutého masla

125 g horkej čokolády

50 g pekanových orechov

Na pomarančovú omáčku potrebujeme:

Mlieko – 0,2 l

salko – 3 poievkové lyžice

med – 1 polievková lyžica

pomaranč

škorica

Postup:

Tortičky:

Pripravíme si okrúhle formičky s priemerom 5 cm a vysoké 6 cm, vymastíme ich maslom, vysypeme múkou a odložíme do chladničky.

Vajcia s cukrom vyšľaháme v mise na penu a potom do nej postupne pridávame múku, zmäknuté maslo a nakoniec rozpustenú čokoládu. Vymiešame na redšie hladké cesto a ponalievame ho do pripravených formičiek. Orechy dáme do formiček a na orechy nalejeme cesto. Cesto necháme stuhnúť v chladničke asi 30 minút a potom pečieme na 220 °C asi 10 minút. Podávame teplé. Tortička by mala byť v strede ešte tekutá.

Omáčka:

Do hrnčeka dáme trochu mlieka, prilejeme salko a necháme zovrieť. Pridáme trochu škorice, medu a prevaríme. Nakoniec vložíme kúsky pomaranča.

Tortičky podávame horúce s teplou pomarančovou omáčkou.

Tip:

Cesto na tortičky si môžeme pripraviť vopred a tortičky piecť až tesne pred podávaním. V chladničke nám cesto vydrží 1 týždeň.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať