Pestrá Indonézia má pestrú kuchyňu, tá sa navyše líši podľa jednotlivých regiónov. Najznámejšia indonézska špecialita je však jednoduché jedlo Nasi Goreng, pražená ryža. Indonézania robia tento populárny pokrm zo zvyškov. Preto úplne presný recept neexistuje.
Základom je však vždy ryža, zelenina a vajíčko. Ďalšie prísady pridávajú podľa toho, čo dom dal.
Uvarenú ryžu treba najprv opražiť na oleji so šalotkou a ochutiť sladkou sójovou omáčkou, soľou, cesnakom a čili (Indonézania majú radi pikantné). Potom sa pridáva mäso, cibuľka, uhorka a paradajka nakrájané na kocky. A na záver dopredu usmažená omeleta, pokrájaná na menšie kúsky. Kto má chuť, môže si ešte pridať ustricovú omáčku, ryžové víno alebo rybiu omáčku.
Odporúčame zapiť skvelou kávou, na ktorú sú v Indonézii špecialisti. Silnejšie žalúdky môžu skúsiť Kopi Luwak alebo známu cibetkovú kávu, pripravenú zo zŕn, ktoré najprv strávila a „vykakala“ cibetka (alebo ovíjač škvrnitý). Ostatní si možno radšej dajú Kopi Susu Manis, kávičku so zahusteným sladeným mliečkom, ktorú ponúkajú takmer všade.