Ako sa schladiť? Máme pre vás 4 recepty na vynikajúce ľadové maškrty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zmrzlina.jpg
Thinkstock

Ak hľadáte únik pred neznesiteľnou horúčavou, skúste si pripraviť nasledujúce ľadové osvieženia. Na niektoré z nich budete potrebovať len jednu surovinu.

Pomarančový mrazený krém

Suroviny:

55 g cukru + jedna lyžica do bielkov, 6 vajec, 2 malé lyžičky kukuričného škrobu, 3 lyžice pomarančového likéru, 3 bio pomaranče, postrúhanú kôru a šťavu, štipka soli, 125 ml smotany na šľahanie

Príprava:

Žĺtky vyšľahajte s cukrom tak, aby sa začali ťahať. Potom primiešajte škrob, likér, pomarančovú šťavu a kôru. Zmes dajte do hrnca a na miernom ohni miešajte do zhnustnutia. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a lyžicou cukru na sneh. Potom ho zapracujte do pomarančovej hmoty a dajte do mrazničky. Počas mrazenia občas premiešajte. Po hodine vmiešajte vyšľahanú smotanu a vráťte naspäť do mrazničky.

Vanilková zmrzlina, krém, zmrzlina
Vanilla Ice Cream with Mint in bowl Organic productVanilla Ice Cream with Mint in bowl Organic productVanilla Ice Cream with Mint in bowl Organic product www.thinkstockphotos.com

Mrazené jahody so šampanským

Suroviny:

450 g čerstvých jahôd, 1 lyžicu citrónovej alebo limetkovej šťavy, 150 g krupicového cukru, 100 ml sektu

Príprava:

Cukor uvarte so 150 ml vody a nechajte vychladnúť. Jahody očistite, umyte, popučte, zalejte vychladnutým cukrovým sirupom, citrónovou šťavou, sektom a rozmixujte. Pyré prepasírujte cez sitko a nechajte vychladnúť v stroji na zmrzlinu. Ak nemáte stroj na zmrzlinu, prelejte pyré v tenšej vrstve do nádoby a nechajte zmraziť. Zmrazené pyré vyklopte, rozmixujte, vložte do vhodných misiek a znovu uložte do mrazničky.

Homemade strawberry sorbet in glass on a wooden table
Homemade strawberry sorbet in glass on a wooden table

Banánová zmrzlina bez mlieka

Suroviny:

Banány

Príprava:

Banány olúpeme, nakrájame na asi 1 cm kolieska a dáme do mrazničky. Zamrznuté vložíme do výkonného mixéra a mixujeme do hladka. Vznikne vám lahodná krémová zmrzlina bez pridania mlieka, cukru a akýchkoľvek iných ingrediencií.

Samozrejme, je len na vás, ako si ju vylepšíte. Skúste pridať pred mixovaním lyžičku arašidového masla a medu, a na záver zmrzlinu poliať kvalitnou čokoládou.

Banánová zmrzlina
fruit ice cream with fresh banana and mint www.istockphoto.com

Čučoriedkový nanuk s vínom

Suroviny:

450 g čučoriedok

90 g kryštálového cukru

290 ml bieleho vína

1 a 1/2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

Príprava:

Čučoriedky umyte a vložte do misky, posypte cukrom, zalejte citrónovou šťavou a 120 ml vína. Nechajte niekoľko hodín odležať, aby plody zmäkli. Potom dolejte zbytok vína. Zmesou naplňte formičky na nanuky. Navrchu nechajte trochu miesta. Potom vložte do mrazničky na 90 minút. Nanuky vyberte, dajte do nich drievka a znovu vráťte do mrazničky, kde ich nechajte až do rána.

čučoriedkový nanuk, zmrzlina, sorbet
Blueberry vanilla popsicles in a cluster with fresh berries on a white marble background www.thinkstockphotos.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať