4 dôvody, prečo by ste mali piť šťavu z červenej kapusty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Chopped red cabbage on old wooden table with half cabbage

Červená kapusta je jednou z najlepších ingrediencií, ktorej šťava môže pomôcť normalizovať tráviaci systém a poraziť nadúvanie. Nielen, že šťava z červenej kapusty pomáha vyliečiť črevné problémy, ale má mnoho ďalších zdravotných výhod.

1. Posilňuje imunitný systém

Červená kapusta obsahuje vitamín C a vitamín K spolu s niekoľkými ďalšími základnými vitamínmi a minerálmi. Vitamín C pôsobí ako silný antioxidant, ktorý pomáha bojovať proti zápalu v tele a chráni bunky pred poškodením. Taktiež poskytuje telu silu a podporu, ktoré potrebuje na boj proti baktériám a infekciám a udržiava telo zdravé.

Pollen molecules being block by white male figure

2. Podporuje tráviaci systém

Červená kapusta pomáha udržiavať hladký tráviaci systém, resp. zabraňuje zápche. Pomáha tiež zmierniť symptómy gastrointestinálnych stavov, ako je syndróm dráždivého čreva. Nápoj z červenej kapusty pomáha udržať tráviaci systém zdravý.

Brucho, trávenie
Foto: plumdistrict.com

3. Bojuje proti zápalu

Červená kapusta obsahuje fytonutrienty, ktoré sú prirodzenými protizápalovými látkami. Jedna štúdia zistila, že konzumácia kapusty vedie k zníženiu opuchu. Fytonutrienty v červenej kapuste sú prirodzeným prostriedkom proti nadúvaniu a zápalom.

Woman with back pain

4. Bojuje proti chronickej chorobe

Antioxidanty v červenej kapuste môžu pomôcť zabrániť alebo zvrátiť poškodenie DNA, ktoré môže viesť k chronickým poruchám, ako je Alzheimerova choroba, Huntingtonova choroba a Parkinsonova choroba. Jedna štúdia zistila, že v porovnaní s inými jedlými rastlinami, červená kapusta znižuje poškodenie endogénnej DNA v bunkách rakoviny hrubého čreva. Výskumníci dospeli k záveru, že červená kapusta má schopnosť bojovať proti chorobám a môže byť jednou z najlepších potravín bojujúcich proti rakovine.

Happy no matter what

Ako si pripravíte nápoj z červenej kapusty:

Potrebujete:

-štipka soli
-1 červená kapusta
-1/3 čajovej lyžičky kajenského korenia
-1 hrsť koriandra
-1 kúsok zázvoru
-1/4 limetky
-1/4 citróna
-1/2 šálky kokosovej vody

Postup:
Kapustu,koriander, citrón, limetku a zázvor odšťavte v kvalitnom odšťavovači. Pridajte kokosovú vodu. Následne vylejte do pohára a podľa chuti pridajte trochu kajenského korenia a soli.

Kapusta 1.jpg

 

 

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať