Tu sú výhody, pre ktoré by sme mali konzumovať hrozienka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tu sú výhody, pre ktoré by sme mali konzumovať hrozienka
To je pochúťka.

BRATISLAVA 27. decembra (WEBNOVINY) – Je známe, že hrozienka sú pre človeka naozaj prospešné. Okrem toho, že sú vhodným a chutným doplnkom jedál, majú veľa výhod pre naše zdravie. Viete, ktoré sú to?

Tieto výhody má pre nás konzumácia hrozienok

– Znižujú zápchu a pomáhajú pri zastavovaní voľnej stolice, absorbujú kvapalinu riedkej stolice a znižujú výskyt hnačky

– Obsahujú fruktózu a glukózu, takže sú výborné pre priberanie na váhe zdravým spôsobom. Sú tiež vynikajúce pre športovcov alebo kulturistov, ktorí potrebujú viac energie. Hrozienka zahŕňajú mnoho vitamínov, aminokyseliny a minerálne látky, ako je selén a fosfor.

Prevencia rakoviny– Katechíny sú vysoko zahrnuté v hrozienkach, ktoré sú polyfenolické antioxidanty v krvi. Antioxidanty vyhľadávajú voľné radikály v tele, ktoré ničia orgánové systémy a bunky. Takže, konzumovanie hrozienok zvyšuje hladinu týchto silných antioxidantov vo vašom systéme a predchádzajú vzniku rakoviny alebo znižujú priebeh vážnej choroby.

– Sú schopné znížiť krvný tlak a udržiavať zdravé srdce. Mnoho z živín v hrozienkach sú prospešné a hladina vysokého draslíka v hrozienkach pomáha s hypertenziou. Draslík znižuje napätie ciev a znižuje tak krvný tlak. Tiež vláknina v hrozienkach ovplyvňuje biochémiu ciev a znižuje ich pevnosť a tak aj znižuje hypertenziu.

– Mnoho štúdií dokazuje, že hrozienka sú schopné znížiť postprandiálnu inzulínovú reakciu, ktorá riadi absorpciu cukrov v tele. Okrem toho, hrozienka regulujú uvoľňovanie leptínu a ghrelinu, čo sú hormóny, ktoré hovoria telu, keď má hlad alebo je plné.

– Železo je prítomné v hrozienkach, ktoré pomáha pri liečbe anémie. Tiež hrozienka obsahujú mnoho častí vitamínu B-komplex, ktoré sú dôležité pre vytváranie novej krvi. Vysoký obsah medi v hrozienkach napomáha tvorbe červených krviniek.

Horúčka– Fenolové phytonutrienty sú schopné liečiť horúčky prostredníctvom boja proti vírusovým a bakteriálnym infekciám. Tieto zložky sú obľúbené pre svoje antibiotiká, germicídne a antioxidačné charakteristiky.

– Polyfenolické phytonutrienty majú antioxidačné vlastnosti, ktoré sú tiež dobré pre očné zdravie. Chránia oči pred poškodením vyvolané voľnými radikálmi vo forme makulárnej degenerácie v súvislosti s vekom, oslabenie videnia a šedého zákalu. Okrem toho, hrozienka obsahujú vitamín-a, A-beta-karotén a A-karotenoid, ktoré sú dôležité pre dobré zdravie očí.

Acidóza je stav zvýšenej kyslosti krvi alebo plynov v našom dýchacom systéme. Zdrojom kyselín pre obe zložky je žalúdok. Táto zvýšená kyslosť môže byť veľmi nebezpečná pre telo, pretože to môže vyvolať rad zdravotných problémov, ako sú vredy, ochorenia kože, poškodenie vnútorných orgánov, artritída, dna, obličkové kamene, strata vlasov, ochorenie srdca, nádory a dokonca aj rakovinu. Horčík a draslík sú veľmi účinné pri neutralizácii kyselín a tak pomáhajú kontrolovať acidózu a iné príbuzné stavy.

– Sexuálna dysfunkcia- Je známe, že stimulujú libido a indukujú vzrušenie. To sa deje v prvom rade z dôvodu prítomnosti aminokyseliny zvanej Arginín, ktorý môže za liečbu erektilnej dysfunkcie. Táto kyselina tiež zvyšuje hladinu pohyblivosti spermií.

– Vápnik je prítomný v hrozienkach a sú tiež jedným z najlepších zdrojov bóru a mikroživín. Mikronutrienty predstavujú živinu, ktorá telo potrebuje vo veľmi malom množstve, na rozdiel od iných živín, ktoré musia byť spotrebované každý deň vo významných množstvách. Bór je veľmi dôležitý pre správnu tvorbu kostí a účinného vstrebávania vápnika. To je užitočné pri prevencii osteoporózy vyvolávajúcu menopauzu u žien a tiež je veľmi prospešný pre kosti a kĺby. Okrem toho, draslík je ďalšia základné živina, ktorá môže posilniť kosti a podporuje rast kostí, čo znižuje riziko osteoporózy u všetkých typov ľudí.

– Oleanolová kyselina je jednou z fytochemikálií prítomných v hrozienkach. To má zásadnú úlohu pri ochrane zubov pred zubným kazom, dutín, zubov a krehkosti. Navyše vápnik je dobrý pre udržanie zubného zdravia, pretože bráni rozbitiu alebo zubnému kameňu a skloviny a robí ju silnejšou.

– Súčasná vláknina v hrozienkach stimuluje vylučovanie žlče v tele a podporuje spaľovanie cholesterolu, čím podporuje dobré zdravie srdca. Tiež vlákna odstráni toxíny a nebezpečné látky v tráviacom trakte, takže vás chráni pred inými črevnými ochoreniami a rastom baktérií.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN