Vilo Habo špeciál

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vilo Habo špeciál

BRATISLAVA 24. mája 2016 (WBN/PR)

A do mačky! Je to tu znova.

Po úspešnej knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama vyšiel tentoraz výber toho najlepšieho, čo ste doteraz mohli vidieť v populárnej televíznej šou.

Vilo Habo špeciál, to je vyše 130 strán receptov.

Vďaka relácii o varení, ktorú od minulého roka vysiela televízia JOJ, sa podarilo objaviť mnohé kulinárske talenty, ktoré by si právom zaslúžili „Rad zlatej varešky“. Nielenže sú pre varenie zapálené a vedia sa v kuchyni svižne obracať, ale aj prichádzajú s naozaj delikátnymi receptami na jedlá od výmyslu sveta.

Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty na slano.

V knihe Vilo Habo špeciál nájdete 70 zatiaľ nezverejnených receptov nielen od obľúbených Habovcov, ale aj od slovenských celebrít, napríklad Mariána Miezgu, Jozefa Vajdu, kapely Hex či komičky Evelyn.

Svojimi fantastickými receptami prispeli aj Lhotovci, Rumlovci, Kánovci a mnohé ďalšie rodiny, ktoré sa zúčastnili tejto kuchárskej šou.

A nechýba medzi nimi ani Kristína Farkašová, Lujza Garajová Šrameková, či Michal Hudák.

Čo navarila Evelyn, Kristína Farkašová, či Marián Miezga?

Prečítajte si Celebrity varia.

Ani tentoraz nechýbajú fotky z relácie a vtipné výroky Vila Haba, vďaka ktorým sa pri varení výborne naladíte a pobavíte.

„Do mačky!

V kuchyni nesmie byť nikdy ticho!“

Vilo Habo špeciál
KAPELA HEX A TYBYKE

Tagliatelle s kuracím mäsom

BUDEME POTREBOVAŤ:

• 2 kuracie prsia

• soľ

• mleté čierne korenie

• 1 balík cestovín (tagliatelle)

• trochu parmezánu, čerstvú bazalku

POSTUP: Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Kým sa varia, pokrájame si nadrobno šalotku, ktorú na oleji opečieme dozlatista. Potom k nej pridáme nadrobno pokrájanú slaninu a necháme pražiť. Po chvíli pridáme pokrájanú cukinu a šampiňóny a opekáme. Nakoniec dochutíme cesnakom, soľou a čili papričkou.

Na druhej panvici si opečieme pokrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili a okorenili. Keď je mäso opečené zo všetkých strán, pridáme ho do zeleninovej masy a zalejeme smotanou. Necháme prevariť a môžeme zjemniť maslom. Nakoniec pridáme do omáčky uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame.

Podávame: Cestoviny servírujeme tak, že ich ozdobíme bazalkovými listami a postrúhaným parmezánom.

NA OMÁČKU BUDEME POTREBOVAŤ:

• šunku prosciutto/kúsok oravskej slaniny

• 1 šalotku/malú cibuľu

• 150 ml smotany na šľahanie

• 1 cukinu

• 3 šampiňóny

• 1 strúčik cesnaku

• 1 čili papričku

• soľ

• olivový olej

• maslo

Vilo Habo špeciál
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Kristína Farkašová