Určite aj vy milujete letné grilovačky. Nie je nič lepšie ako stráviť spoločný čas s rodinou a priateľmi pri dobrom jedle. Občas by sa nám však zišli nejaké triky, ktoré by nám niektoré veci uľahčili. Pozrite sa na päť z nich, ktoré najbližšie možno využijete aj vy.
Zaručené rady, ako správne grilovať pstruha, šampiňóny aj cuketu
1. Špajdle
Ak dávate špízy na špajdle, je dobré ich pred grilovaním na 15 minút namočiť do vody. Zabránite tak ich prípadnému vznieteniu alebo vyschnutiu.
2. Ľad
Ak chcete, aby boli vaše hamburgre šťavnaté a krehké, dajte navrch počas grilovania kocku ľadu alebo kúsok masla. Nechajte ich roztopiť a dodajú mäsu potrebnú šťavnatosť.
3. Alobal
Čistenie grilu môže byť niekedy dosť namáhavé. Nevadí, je tu skvelý trik, ako na to. Odtrhnite si kus alobalu, skrčte ho a vytvorte z neho jednu guľu. Tú si uchyťte kliešťami a čistite ňou gril, kým je ešte teplý.
4. Cibuľa
Ak už nečistota zaschla, použite cibuľu. Prerežte ju napoly a trite ňou znečistený rošt. Esenciálne oleje z cibule si s ním hravo poradia.
5. Citróny
Určite radi grilujete aj ryby. Tie sa zvyknú na rošt prilepiť. Aby ste tomu predišli, nakrájajte citrón na tenké plátky, uložte ich na rošt a na ne naukladajte ryby. Okrem toho, že sa neprilepia, dostanú vďaka citrónom skvelú chuť.