Kližan opäť vypadol v prvom kole, už siedmykrát za sebou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 1. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan prehral v utorkovom zápase 1. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Paríži-Bercy s rovnako nenasadeným domácim lídrom svetového rebríčka vo štvorhre Nicolasom Mahutom za 112 minút 6:4, 4:6, 3:6.

Kližan v úvodnom sete prišiel na začiatku o svoj servis, no v ďalšom priebehu Francúza dvakrát „brejkol“ a zvíťazil 6:4. V druhom dejstve slovenský tenista zaváhal v najnevhodnejšej chvíli – za stavu 4:5, stratené podanie znamenalo nevyhnutnosť rozhodujúceho setu. V ňom o víťazovi rozhodol brejk vo štvrtej hre. Mahut v ôsmej hre nezužitkoval jeden mečbal, následne pri vlastnom podaní premenil prvú takúto možnosť po tom, čo odvrátil tri brejkbaly.

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan Kližan, 35. v renkingu, má po utorkovom nezdare proti 34-ročnému univerzálovi z podobných rebríčkových sfér Mahutovi (41.) bilanciu 1:2. Vo februári sa mu – takisto na „harde“ pod strechou – v semifinále v holandskom Rotterdame revanšoval cestou za titulom aj cez tri mečbaly tesne 6:7 (3), 7:6 (7), 6:2 za prehru 6:4, 4:6, 6:7 (5), 3:6 z 2. kola parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2012.

Zverenec Martina Hromeca Kližan ťahá na hlavnej profesionálnej úrovni nad challengerovou vo dvojhre sériu siedmich nezdarov aj pre priebežné problémy s plantárnou fascitídou na pravej nohe. Na podujatí ATP World Tour sa naposledy presadil 19. júla proti Španielovi Enriquemu Lópezovi-Pérezovi v 1. kole na antuke v chorvátskom Umagu. Minulú stredu prehral v 1. kole vo Viedni 3:6, 7:6 (5), 0:6 s Britom Andym Murraym, neskorším šampiónom v rakúskej metropole.

Kližan sa v Paríži predstaví aj vo štvorhre po boku Portugalčana Joaa Sousu. V 1. kole budú čeliť domácej dvojici Fabrice Martin, Gilles Simon. Víťazi budú v osemfinálovom 2. kole hrať s jednotkami deblovej súťaže Pierrom-Huguesom Herbertom a spomenutým Mahutom.

Dvojhra – 1. kolo:

Nicolas Mahut (Fr.) – Martin Kližan (SR) 4:6, 6:4, 6:3 za 112 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gilles SimonMartin KližanNicolas Mahut