Dominiku Cibulkovú delí jedno víťazstvo od návratu do Top 10

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Wimbledonu
Slovenská tenistka Dominika Cibulková počas zápasu osemfinále Wimbledonu proti Poľke Agnieszke Radwanskej. Londýn, 4. júl 2016. Foto: SITA/AP

LONDÝN 4. júla (WebNoviny.sk) – Ak slovenská tenistka Dominika Cibulková v utorok vo štvrťfinále grandslamového Wimbledonu na tráve v Londýne prekoná Rusku Jelenu Vesninovú, s určitosťou sa k 11. júlu vráti do Top 10 svetového rebríčka WTA vo dvojhre.

V prepočte by sa posunula z terajšej „online“ 12. pozície na 9. priečku a aj pri najnepriaznivejšom zvyšku medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2016 by do pondelka nemohla klesnúť pod 10. post. Oficiálne momentálne figuruje na 18. stupienku.

Obrazom: Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Wimbledonu

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková sa premiérovo ocitla v prominentnej desiatke 31. marca 2014 a dosiaľ naposledy v nej bola 1. februára 2015 (medzičasom klesla už aj na 62. priečku najmä vinou operácie ľavej nohy z vlaňajšieho marca a štvormesačnej zdravotnej výluky). Ešte nikdy nemala jednociferné renkingové postavenie.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková zároveň čoraz realistickejšie útočí na miestenku na koncosezónny výberový šampionát WTA Finals pre osem najlepších (23. – 30. októbra v Singapure). Úspech vo štvrťfinále v britskej metropole by ju priebežne posunul zo 7. miesta v „Race“ na 5. post.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika Cibulková