Tehotná Britka mäso nekupuje, varí divú zver zabitú na ceste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Z cesty rovno na pekáč Foto: www.dailymail.co.uk

Alison Brierley, 42-ročná umelkyňa, ktorá sa živí vypchávaním zvierat a výrobou netradičných šperkov a doplnkov, je na prácu s mŕtvymi zvieratami zvyknutá. Odkedy však rodáčka z anglického Harrogate otehotnela, našla pre svoj „pracovný materiál“ nové využitie. Divá zver, ktorú nájde na cestách, vďaka jej tehotenským chúťkam omnoho častejšie končí na pekáči ako v pracovni.

„Väčšinou jedávam skutočne zdravo, ale odkedy som tehotná, mám silné chúťky na divinu zabitú na cestách. Je omnoho chutnejšia než iné mäso a okrem toho sa nemusím cítiť vinná, lebo viem, že táto zver žila v prirodzených podmienkach,“ uviedla budúca mamička, ktorej by sa vo februári mal narodiť syn.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Hoci spolu so svojím partnerom Marcusom Speerom ochutnali divinu už aj predtým, Alison Brierley tvrdí, že jej extrémne chúťky na lesnú zver ju prepadli až po tom, ako otehotnela. „Jem oveľa viac červeného mäsa. Je to asi preto, že potrebujem železo na tvorbu červených krviniek.“ Pri zbere mŕtvej zvery si však dáva pozor a vždy používa ochranné rukavice, aby si neprivodila žiadne infekcie. Nedávno dokonca začala usporadúvať pravidelné hostiny pre svojich priateľov, ktorí jej zabitú zver sami nosia alebo ju na ňu aspoň upozornia. „Veria mi a vedia, že som dobrá kuchárka, takže si naše spoločné večere skutočne užívajú. Najlepšie mäso získavam práve vďaka priateľom, ktorí mi po ceste z práce zvyknú zavolať, na ktorej ceste zbadali ďalšiu mŕtvolu,“ hovorí Angličanka so zvláštnymi chúťkami.

Na svoj prvý úlovok si veľmi dobre spomína: „Riadila som auto, keď som zrazu pri ceste zbadala veľkého bažanta. Zastavila som a povedala si – tak toho zjem. Zobrala som ho domov, vložila do marinády z olivového oleja na štyri dni a upiekla ho na kentucký spôsob.“

Na jej jedálničku sa odvtedy začali objavovať aj králiky, srnce, holuby, zajace, sovy, jarabice a ďalšie zvieratá, ktoré prišli o život na cestách. „Chcela by som ochutnať aj líšku a jazveca, ale väčšinou nie sú vo vhodnom stave na jedenie, a tak ich používam len na pracovné účely.“

Aj napriek tomu, že väčšina ľudí pokladá životný štýl anglického páru za kontroverzný, Alison tvrdí, že ich spôsob stravovania je pre prírodu omnoho prijateľnejší. „Jeden z dôvodov, prečo nemám problém rozprávať o svojich chúťkach na verejnosti je, že chcem ľuďom pripomenúť, odkiaľ naše jedlo vlastne pochádza. Niektorí sa tak rúhajú, keď si len tak zoberú mäso z chladiaceho boxu v supermarkete a ani sa nezamyslia nad tým, ako to zviera žilo a ako bolo usmrtené,“ dodala tehotná preparátorka.

www.dailymail.co.uk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať