Lyžiarsku sezónu otvorili v ďalších strediskách na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lyžiari
Aktuálne je na väčšine upravených zjazdoviek v priemere 20 až 30 centimetrov technického snehu. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 6. januára (WebNoviny.sk) – Lyžiarsku sezónu v stredu otvorili v strediskách Polomka – Bučník (okr.Brezno), v Skicentre Žiar – Dolinky (okr.Liptovský Mikuláš), v Regetovke pri Bardejove aj v západoslovenskom stredisku Ski Land Stará Myjava. Ako agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR, na západe Slovenska sú v prevádzke už aj Pezinská Baba a Ski Makov, v oboch sú dobré lyžiarske podmienky. Ski Čertov pri Púchove hlási veľmi dobré podmienky.

Na východe Slovenska je s veľmi dobrými podmienkami otvorených už viacero areálov, napríklad v Slovenskom Raji Mlynky aj Vernár-Studničky, vo Volovských vrchoch Plejsy, Poráč-Brodok aj Jahodná. „Na technicky zasnežovaných svahoch je v priemere 25 až 40 cm snehu, v niektorých strediskách to môže byť o 5 až 10 cm viac. V utorok pribudlo 1 až 3 cm snehu. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré,“ pokračuje Styková s tým, že na Slovensku je lyžiarska sezóna už v 70 areáloch a lyžiarom je k dispozícii štyridsať až šesťdesiat percent zjazdových tratí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia