Reprezentačný brankár Richard Štochl sa vracia do extraligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Štochl
Richard Štochl si odbyl víťaznú premiéru v drese nemeckého vicemajstra. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

TOPOĽČANY 1. marca (WebNoviny.sk) – Brankár slovenskej hádzanárskej reprezentácie Richard Štochl má nový klub, zvyšok aktuálnej sezóny dochytá v HK Agro Topoľčany.

Deväťnásobný najlepší hádzanár Slovenska sa s bronzovým tímom uplynulého extraligového ročníka dohodol na spolupráci do konca sezóny 2015/2016. Štochl bol od októbra do decembra 2015 hráčom bundesligového Rhein-Neckar Löwen, za ktorý si zachytal aj v Lige majstrov.

„Z viacerých možností som sa rozhodol pre návrat na Slovensko. Rokovanie s majiteľom topoľčianskeho klubu Alexandrom Mallom bolo rýchle a korektné. Tamojšie prostredie poznám z leta, keď som absolvoval časť letnej prípravy s družstvom Agra. Dúfam, že pomôžem tímu a vytvoríme spolu s Mišom Melušom spoľahlivú brankársku dvojicu,“ uviedol prostredníctvom tlačovej správy 254-násobný reprezentant SR R. Štochl k dohode, ktorá uzrela svetlo sveta tesne pred koncom prestupového obdobia.

Pätnásť rokov strávil v zahraničí

Extraligu opustil v januári 2001, keď z ŠKP Sečovce zamieril do Dukly Praha a potom nasledovali ďalšie potulky Európou.

Michalovský rodák sa po 15 úspešných rokoch strávených v zahraničí, ktoré okorenil šiestimi majstrovskými titulmi a niekoľkými národnými pohármi z rôznych európskych líg a desiatkami zápasov v najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži – Lige majstrov, rozhodol pre návrat na Slovensko. Nie však do Košíc či Sečoviec, kde mužská hádzaná zmizla z extraligovej mapy, ani do Prešova, kam ho v nedávnej minulosti lákal majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar.

Nevybral si teda niektorý z klubov, v ktorých už pôsobil, ale jeho voľba padla na ambiciózne topoľčianske družstvo. Ani to však nie je preňho úplnou neznámou. Jeho zázemie, hráčov i trénera pozná nielen z letnej „zaberačky“, keď sa pri čakaní na zahraničný angažmán pripravoval s HK Agro.

Uplynulé dve sezóny strávil v GK Motor Záporožie

Štochl sa môže tešiť aj na obnovenie spolupráce s Melušom, s ktorým dlhé roky tvorili brankárske duo aj v reprezentácii.

Práve dvojica skúsených gólmanov, ktorý majú spolu 81 rokov, môže byť vzhľadom na stále vysoké kvality oboch topoľčianskym tromfom v play-off najvyššej slovenskej súťaže. Agro aktuálne figuruje v tabuľke na 3. mieste so štvorbodovým odstupom za lídrom z Prešova.

Richard Štochl strávil uplynulé dve sezóny v ukrajinskom GK Motor Záporožie, s ktorým získal dva majstrovské tituly, v uplynulom ročníku sa tešil zo zisku „double“.

Počas svojej doterajšej bohatej kariéry úspešne pôsobil okrem Záporožia v ruskom družstve Čechovskí Medvedi (titul 2013), vo francúzskom klube Montpellier Agglomération HB (tituly 2011 a 2012), v slovinskom tíme RK Celje Pivovarna Laško (titul 2010), predtým chytal aj za Tatran Prešov, VSŽ Košice (titul 1999), ŠKP Sečovce (tituly 2000 a 2001), v Česku za Duklu Praha, v Maďarsku za Dunaferr SE a Veszprém KC.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Štochl