BRATISLAVA 13. júna (WBN/PR) – Uplynulý víkend patril skvelému jedlu, vínu a milovníkom kuchárskeho umenia. V Medickej záhrade sa totiž konal už 3. ročník gastronomického podujatia Gurmán Fest Bratislava.
Počas troch dní mohli návštevníci Medickej záhrady ochutnať špeciality z 26 reštaurácii nielen z Bratislavy. Michelinoví šéfkuchári – Gabrielle Feliciani, Damien Thuries a Pavel Pospíšil – predstavili svoje kuchárske umenie v sobotňajšej Life Cooking Aréne. Práve počas Michelinovej soboty ste mohli vidieť i prvý ročník súťaže médií Crepes d´Or. Zástupcovia médií si zmerali sily pri pečení palaciniek, súťaž viedol a hodnotil majiteľ bratislavskej creperie – Frederic Miskiewicz. Zlato získal tím Miliard Sun – Henrieta Peškovičová a Michal Stano. Strieborný bol tím SITA – Adriana Polakovičová a Alexander Sejna a bronz získal tím La Cucina Italiana – Kateřina a Jakub Reimitzovci.
Aj tento rok sme zaradili súťaž v jedení kilového steaku. V nedeľu si na hlavnom pódiu zmerali sily štyria páni. Kilový steak sa jednému z nich podarilo zjesť za neuveriteľných 10 minút, čím pokoril minuloročný rekord 15 minút!
Reštaurácie medzi sebou každý deň súťažili o titul Reštaurácia dňa. Pri kúpe gurmán šeku dostal každý návštevník jednu guličku, slúžiacu na ohodnotenie reštaurácie, v ktorej mu najviac chutilo. V piatok si návštevnící vybrali reštauráciu Grand Hotel Praha, v sobotu bodovala reštaurácia Liviano a v nedeľu zvíťazila reštaurácia hotela Tri studničky. Celkovým víťazom s najvyšším počtom odovzdaných guličiek bola reštaurácia Liviano. Úspech zožala aj novinka tohto ročníka – škola varenia.
„Medickú záhradu počas troch festivalových dní navštívilo podľa našich odhadov viac ako 12 000 gurmánov a veríme, že sa v spoločnosti šéfkuchárov, vinárov a vôbec v priestoroch tohto krásneho parku cítili príjemne. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník a dúfame, že opäť prinesieme do Bratislavy výnimočné gastronomické zážitky,“ hovorí organizátor Gurmán Festu Bratislava Radoslav Nackin.