Video: Tatar asistoval, Price zaistil výhru Montrealu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Tatar
Henrik Zetterberg z Detroitu Red Wings oslavuje svoj gól s Tomášom Tatarom počas tretej tretiny zápasu NHL proti Filadelfii. Filadelfia, 2. novembra 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK 3. novembra (WebNoviny.sk) – Carey Price zneškodnil v stredu všetkých 42 pokusov hokejistov Vancouveru a vydláždil Montrealu cestu k ôsmemu víťazstvu v severoamerickej NHL v sérii. Canadiens triumfovali 3:0 a po prvých desiatich zápasoch ročníka majú na konte 19 bodov, čo je najviac v ich doterajšej klubovej histórii.

„Prirodzene, že sme na to hrdí. Myslím si, že každý bol sklamaný, ako dopadol záver uplynulej sezóny; preto sme chceli rázne vstúpiť do tejto a dokázať, že sme stále dobrý tím,“ vyhlásil 29-ročný kanadský brankár po svojom prvom shutoute v ročníku. Montrealčania aj v minulom ročníku odštartovali podobne rezko, keď nazbierali 18 bodov v úvodných 10 dueloch, napokon však chýbali v play-off.

Detroit viedol vo Philadelphii 2:0 a po asistencii Tomáša Tatara v 49. min aj 3:2, napokon jej však podľahol 3:4 po predĺžení. Flyers inkasovali ako prví v ôsmom stretnutí z tohtosezónnych jedenástich. „Musíme to zmeniť, už to začína liezť na nervy. Musíme hľadať spôsob, ako lepšie vstúpiť do zápasov,“ skonštatoval kapitán „letcov“ Claude Giroux, ktorý prihral Jakubovi Voráčkovi na víťazný gól a predĺžil svoju sériu s minimálne jedným kanadským bodom už na desať vystúpení.

Po domácej prehre 0:4 s Columbusom neuspel Anaheim ani v ďalšom vystúpení na vlastnom ľade, keď rovnako rozdielom štyroch gólov podľahol Pittsburghu (1:5). Obhajca Stanleyho pohára sa mohol oprieť o Matta Murrayho, ktorý pri svojom tohtosezónnom debute zlikvidoval 32 striel Ducks. Do streleckej listiny Penguins sa zapísalo päť rôznych strelcov.

Sumáre:
Montreal – Vancouver 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 33. N. Beaulieu (Gallagher, Galchenyuk), 40. T. Mitchell (Danault, Flynn), 59. A. Radulov (Galchenyuk, Gallagher)

Philadelphia – Detroit 4:3 po predĺžení (0:2, 1:0, 2:1 – 1:0)

Góly: 34. VandeVelde (B. Schenn, Streit), 44. Ľubimov (MacDonald, Read), 59. Streit (B. Schenn, Simmonds), 62. Voráček (C. Giroux) – 14. Larkin (Nyquist, M. Green), 14. Athanasiou (Sheahan, Jonathan Ericsson), 49. Zetterberg (TATAR, Abdelkader)

Tomáš Tatar (Detroit) 18:01 min, 0+1, 2 strely, 2 tr. min

Anaheim – Pittsburgh 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Góly: 16. Fowler (Vatanen, Kesler) – 8. Malkin (Kessel, Kunitz), 11. Matt Cullen (Sestito, Fehr), 37. Rust (Bonino, Letang), 42. Letang (J. Schultz), 48. Hörnqvist (Crosby, Hagelin)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Carey PriceClaude GirouxTomáš Tatar