Hviezdami októbra v NHL sú McDavid, S. Weber a Marchessault

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Connor McDavid
Veľká rana pre Edmonton, nadlho prišiel o Connora McDavida. Foto: SITA/AP

NEW YORK 1. novembra (WebNoviny.sk) – Hviezdami októbra v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Edmontonu Connor McDavid, obranca Montrealu Shea Weber a center Floridy Jonathan Marchessault. Informuje o tom oficiálny web profiligy.

Prvá hviezda mesiaca Connor McDavid je po októbri s dvanástimi bodmi lídrom produktivity celej súťaže a s piatimi gólmi je len o jeden presný zásah za vedúcou skupinou hodnotenia kanonierov. Edmonton aj s jeho prispením získal v deviatich dueloch 14 bodov a je na čele tabuľky Západnej konferencie.

Devätnásťročný mladík doteraz v NHL odohral 54 duelov a získal v nich 60 bodov, s priemerom 1,11 bodu na zápas je medzi aktívnymi hokejistami piaty za Sidneym Crosbym (1,33), Jevgenijom Malkinom (1,18), Alexandrom Ovečkinom (1,15) a Jaromírom Jágrom (1,14).

Shea Weber je po októbri lídrom produktivity medzi obrancami, keď v deviatich stretnutiach Montrealu má na svojom konte 10 bodov za 4 góly a 6 asistencií. Nebodoval iba v dvoch tohtosezónnych dueloch Habs.

Center Jonathan Marchessault v deviatich zápasoch Floridy nazbieral 11 kanadských bodov za 6 gólov a 5 asistencií, Panthers z nich do tabuľky vyťažili dovedna 9 bodov a sú na piatom mieste v Atlantickej divízii. Marchessault bodoval v siedmich zápasoch Floridy. Dvadsaťpäťročný center za október 2016 nazbieral takmer toľko bodov ako počas predchádzajúcej kariéry v profilige (49 zápasov za Tampu Bay a Columbus, bilancia 5+10).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Connor McDavidShea Weber