Video: Tatar nabil na víťazný gól, Daňo skóroval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Niklas Kronwall
Obranca Detroitu Red Wings Niklas Kronwall v súboji s útočníkom Winnipegu Jets Blakeom Wheelerom počas štvrtkového zápasu NHL. Detroit, 10. marec 2016. Foto: SITA/AP

MONTREAL 11. marca (WebNoviny.sk) – Slovenský útočník Marko Daňo si založil strelecký účet v drese hokejistov Winnipegu.

Vo štvrtkovom zápase NHL na ľade Detroitu Daňo v 12. min otvoril skóre, keď profitoval z výbornej prihrávky Mathieua Perreaulta spoza bránky. Zoči-voči českému gólmanovi Petrovi Mrázkovi nezaváhal. Svoje kanadské bodovanie v tejto sezóne NHL si vylepšil na 2 góly a 2 asistencie, prvé dva body nazbieral ešte v drese Chicaga. Daňo odohral celkovo 15:24 min a okrem gólu si pripísal 3 strely a 1 mínusku.

Video: Prvý gól Marka Daňa v drese Winnipegu

Tatar načal druhú dvadsiatku gólových asistencií

Hostia viedli po prvej tretine 2:0, ale domáci napokon otočili na 3:2. O zastavenie série troch prehier Red Wings sa pričinil aj Tomáš Tatar, ktorý 4:36 min pred koncom tretej tretiny naservíroval puk Justinovi Abdelkaderovi na víťazný gól, keď vystihol prihrávku Tylera Myersa za bránkou.

Video: Gólová prihrávka Tomáša Tatara

Najproduktívnejší Slovák v NHL Tatar načal druhú dvadsiatku gólových asistencií a celkovo má na konte 39 bodov. Jeho kolega z útoku Tomáš Jurčo sa tentoraz nezmestil do zostavy Detroitu. „Tatar urobil dobrú prácu pre mňa, bol som úplne sám. Bol to dobrý forčeking z našej strany,“ pochvaľoval si strelec víťazného gólu Abdelkader. „Najradšej by som to celé vrátil späť, ale to sa nedá,“ podotkol smutný obranca Winnipegu Tyler Myers na webe NHL.

„Predviedli sme vysoký stupeň súťaživosti, a to počas celých 60 minút. Nie je ľahké hrať za stavu 0:2, ale moji hráči sa vrátili do zápasu a zaslúžene berieme dva body,“ pochvalne uviedol tréner Detroitu Jeff Blashill. Kouč Winnipegu Paul Maurice sa vyjadril aj ku gólu Marka Daňa. „Keď ste v tíme nový, chcete sa predviesť, čo všetko dokážete. Keďže sme toho v ofenzíve až tak veľa nepredviedli, takýto gól môže pre neho veľa znamenať.“

Dva góly Jágra, asistencia Sekeru

Na triumfe Edmontonu v Minnesote 2:1 má podpis aj Andrej Sekera. Slovenský obranca odohral 22:45 min a ako druhý asistent mal podiel na víťaznom góle Craiga McDavida z 53. min. Bol to 25. bod a 19. asistencia v podaní 29-ročného Sekeru v tejto sezóne.

Video: Devätnásta asistencia Sekeru v sezóne

Víťazstva sa tentoraz nedočkal ďalší slovenský obranca Zdeno Chára. Jeho Boston prehral na domácom ľade s Carolinou 2:3 po predĺžení. Rozhodol nováčik v tíme hostí Phillip Di Giuseppe, ktorý sa presadil z dorážky. Tridsaťdeväťročný Chára odkorčuľoval 23:09 min so solídnymi štatistikami – päťkrát vystrelil, pripísal si aj plusový bod a 2 zblokované

Jaromír Jágr sa len pred pár dňami stal tretím najproduktívnejším hráčom histórie NHL, keď 1851. bodom kariéry prekonal Gordieho Howa, ale zrejme nemá dôvod len tak si to užívať. Štyridsaťštyriročný hokejový „matuzalem“ sa na víťazstve Floridy nad Ottawou (6:2) podieľal dvoma gólmi a v tejto sezóne už prekročil 50-bodovú hranicu (23 + 28). Stal sa len piatym hráčom histórie s 20 sezónami s minimálne 50 bodmi.

Silnú štvorku pred ním tvoria Gordie Howe, Ron Francis, Ray Bourque a Mark Messier. Jágr zaznamenal piaty zápas s dvoma strelenými gólmi v tomto súťažnom ročníku a stal sa druhou hviezdou. Tou prvou bol jeho spoluhráč Vincent Trocheck, autor gólu a troch asistencií. „Niekedy vám to tam padne, inokedy zase nie. Na domácom ľade je to o čosi jednoduchšie. Tlačia vás fanúšikovia, preto sa hrá ľahšie ako u súperov,“ povedal Jágr na webe NHL.

Štvrtok – sumáre NHL:
Montreal – Buffalo 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly: 30. Galchenyuk (Pacioretty, Barberio), 40. Galchenyuk (Andrighetto. Subban), 54. Mitchell (Barberio, Matteau) – 29. Deslauriers (McCabe, Bogosian), 46. B. Gionta (E. Kane, Moulson)

Boston – Carolina 2:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)

Góly: 26. Eriksson (Bergeron, Krug), 46. Pastrňák (Krejčí) – 6. E. Lindholm (Hanifin, Riley Nash), 29. Gerbe (Terry, Riley Nash), 62. Di Giuseppe (Skinner, Hanifin)

Zdeno Chára (Boston) odohral 23:09 min, 5 striel, 2 zblokované strely, 1 plusový bod

Detroit – Winnipeg 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Góly: 27. Larkin (Abdelkader, Zetterberg), 33. Ericsson (Kronwall, Helm), 56. Abdelkader (TATAR) – 12. DAŇO (Perreault, Burmistrov), 17. Myers (Scheifele)

Tomáš Tatar (Detroit) odohral 15:15 min, 1 asistencia, 1 plusový bod – Marko Daňo (Winnipeg) odohral 15:24 min, 1 gól, 3 strely, 1 mínusový bod

Minnesota – Edmonton 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 32. Parise – 10. Korpikoski (Letestu, Clendening), 53. McDavid (Kassian, SEKERA)

Andrej Sekera (Edmonton) odohral 22:45 min, 1 asistencia, 2 trestné minúty, 2 strely, 2 zblokované strely

Florida – Ottawa 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Góly: 14. Jágr (Huberdeau, B. Campbell), 26. Jokinen (Gudbranson, Trocheck), 30. Ekblad (Trocheck, Jokinen), 30. Huberdeau, 45. Jágr (Trocheck), 51. Trocheck (R. Smith) – 20. Z. Smith (Ryan, E. Karlsson), 27. E. Karlsson (Z. Smith, Mark Stone)

San Jose – New Jersey 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 24. Smith-Pelly, 42. Zajac (Palmieri), 60. Zajac (Boucher)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej SekeraGordie HoweJaromír JágrMark MessierMarko DaňoTomáš JurčoTomáš TatarZdeno Chára