Video: Líder NHL prehral, Sekera s dvoma asistenciami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Antti Raanta
Útočník Washingtonu Capitals Mike Richards (10) sa snaží tečovať puk za chrbát brankára New Yorku Rangers Anttiho Raantu počas piatkového zápasu NHL. Washington, 4. marec 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK 5. marca (WebNoviny.sk) – Dve asistencie obrancu Andreja Sekeru priniesol piatkový program zámorskej hokejovej NHL. Ani to však Edmontonu nestačilo na body a prehral na ľade Columbusu 3:6.

Oilers totiž inkasovali dva góly z úvodných dvoch striel súpera a neskôr síce znížili na 1:2, 2:4 aj 3:5, no Blue Jackets si už ustrážili tretí triumf z ostatných štyroch duelov. Dvoma presnými zásahmi sa na úspechu domácich podieľal obranca David Savard, dva body za gól a asistenciu si pripísali útočníci Boone Jenner a Scott Hartnell.

Za Blue Jackets bodovalo až 14 hráčov

Okrem Sekeru dosiahli dva body vo farbách Edmonton Patrik Maroon či vychádzajúca hviezda Connor McDavid. Jedným z faktorov úspechu Columbusu bola aj skutočnosť, že po každom z troch gólov hostí dokázali bleskovo reagovať ďalším presným zásahom.

Na prvý gól Leona Draisaitla odpovedal o 10 sekúnd neskôr Fiodor Ťutin (skóroval prvýkrát od 12. marca 2015), zásah Taylora Halla „vymazal“ o 43 sekúnd Hartnell a trinásty gól McDavida v nováčikovskej sezóne o 35 sekúnd spomenutý D. Savard.

„Inkasovali sme vždy v ten najnevhodnejší čas. To je neakceptovateľné a nesmie sa to opakovať,“ myslí si mladý nemecký útočník Draisaitl. Zaujímavosťou je, že za Blue Jackets bodovalo až 14 hráčov, čo je vyrovnanie klubového rekordu.

„Diabli“ okrem bodov prišli aj o brankára Coryho Schneidera

Tím New York Rangers odohral na ľade lídra celej NHL Washingtonu dobrý duel a aj zásluhou kvalitného výkonu fínskeho brankára Anttiho Raantu zvíťazil 3:2.

Fín zneškodnil 32 streleckých pokusov súpera vrátane jedného z hokejky Alexandra Ovečkina, „jazdci“ triumfovali štvrtýkrát z ostatných piatich duelov. „Niet pochýb o tom, že bol skvelý. V správnom čase previedol kvalitné zákroky a to rozhodlo,“ poznamenal kouč hostí Alain Vigneault.

Víťazný gól zaznamenal v sedemnástej sekunde tretej tretiny Derek Stepan. Zaujímavosťou je, že Rangers dosiahli už desiatykrát v rade triumf po tom, ako v predchádzajúcom zápase prehrali v riadnom hracom čase. Capitals napriek prehre naďalej „kraľujú“ celej profilige s pohodlným bodovým náskokom.

Dallasu sa v piatok podarilo prerušiť šnúru štyroch prehier, keď Stars pred vlastnými priaznivcami zdolali New Jersey 4:2. Pre Devils je to štvrtý neúspech z ostatných piatich duelov a aktuálne strácajú na play-off päť bodov, pričom odohrali o tri zápasy viac ako Pittsburgh na zatiaľ poslednom postupovom mieste vo Východnej konferencii.

„Diabli“ okrem bodov prišli v piatok aj o brankára Coryho Schneidera, ktorý v úvode tretej tretiny utrpel zranenie v dolnej časti tela a nahradiť ho musel Keith Kinkaid.

Sumáre – piatok:
Washington – New York Rangers 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Góly: 31. Beagle, 40. Oshie – 6. Fast (Girardi, McDonagh), 17. Yandle (D. Brassard, Stepan), 41. Stepan (McDonagh)

Columbus – Edmonton 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)

Góly: 2. Atkinson (Dubinsky, Jenner), 3. D. Savard (Saad, Calvert), 25. Ťutin (Hartnell, N. Foligno), 31. Jenner (R. Murray, S. Jones), 40. Hartnell (Wennberg), 44. D. Savard (W. Karlsson, Clarkson) – 25. Draisaitl (Pardy, Maroon), 39. T. Hall (SEKERA, McDavid), 44. McDavid (Maroon, SEKERA)

Adnrej Sekera (Edmonton) 22:00 min, 0+2, 1 plusový bod, 4 strely, 1 zblokovaná strela

Dallas – New Jersey 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Góly: 9. Ničuškin (Janmark), 27. Spezza (Janmark, Ničuškin), 32. Sceviour (Goligoski, Faksa), 60. Fiddler (Sceviour, Goligoski) – 26. Henrique (A. Larsson, Kalinin), 56. Smith-Pelly (Severson, J. Moore)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Connor McDavid