Dve slovenské hviezdy v NHL sa zranili, čaká ich pauza

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hossa
Foto: SITA/AP

CHICAGO 14. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník v službách Chicaga Marián Hossa nedohral sobotňajší zápas NHL proti Anaheimu. Hossa sa 5:12 min pred koncom druhej tretiny po tvrdom zákroku súperovho obrancu Hampusa Lindholma po náraze na mantinel ocitol na ľade a len ťažko sa z neho zviechal. Pri odchode do kabín mu museli pomáhať a podľa webu NHL nemohol poriadne zaťažiť ľavú nohu. Je pravdepodobné, že mu hrozí nútená pauza. Tridsaťsedemročný Hossa stihol odohrať 9:38 min a pripísal si 3 strely na bránku. „Nemyslím si, že je to vážne, ale nejaký čas bude chýbať. Viac budeme vedieť v nedeľu,“ povedal tréner Chicaga Joel Quenneville o Hossovi. „Jeho absencia by sa nemala natiahnuť na niekoľko týždňov,“ dodal Quenneville pre web Chicago Sun-Times.

Celkovo v tejto sezóne má skúsený krídelník Hossa na konte 10 gólov a 18 asistencií a už len 4 presné zásahy mu chýbajú k pokoreniu hranice 500 gólov v zámorskej profilige. Hossa je v Chicagu napriek momentálne nižšej produktivite stále členom elitnej formácie. Pre jeho univerzálnosť a „obojsmernosť“ je často využívaný aj počas presilových a hier a oslabení.

Sobotňajší zápas nedohral ani brankár Anaheimu John Gibson, ktorého 4:50 min pred koncom druhej tretiny zasiahol kolenom do hlavy ďalší slovenský útočník Chicaga Richard Pánik. Toho však predtým hákoval Nate Thompson a Pánikov pád na brankára hostí bol dôsledkom tohto faulu, ktorý neskôr v presilovke potrestal gólom obranca Blackhawks Brent Seabrook. Gibson ešte dochytal druhú tretinu, ale potom ho nahradil Frederik Andersen.

Stretnutie pred vyše 22 000 divákmi v United Center napokon pre seba rozhodli hostia z Anaheimu v predĺžení, keď víťazný gól na 3:2 dosiahol ich kapitán Ryan Getzlaf. Aj o výsledkoch prvých dvoch zápasov medzi Chicagom a Anaheimom v tejto sezóne sa muselo rozhodnúť v predĺžení, predtým dvakrát uspel obhajca Stanley Cupu zo Chicaga.

Okrem Hossu čaká prestávka aj Mariána Gáboríka z tímu Los Angeles Kings. Jeho zranenie z piatkového stretnutia zámorskej hokejovej NHL na ľade mužstva New York Rangers je totiž pravdepodobne vážnejšieho charakteru. Vedenie klubu totiž slovenského krídelníka poslalo už v sobotu domov zo sedemzápasového výjazdu „kráľov“ za súpermi, aj keď Kings majú za sebou len tri súboje tejto šnúry. Marián Gáborík si poranil koleno v I. tretine piatkového duelu pri strete s domácim Dominicom Moorom. Klub už zaradil slovenského reprezentanta na listinu zranených hráčov.

V LA čakajú Gáboríka detailné vyšetrenia, ktoré odhalia presný rozsah Slovákovej indispozície. Odchovanec trenčianskeho hokeja teda svoje nedeľňajšie 34. narodeniny nestrávi so spoluhráčmi duelom na ľade mužstva New Jersey Devils, ale na opačnom konci USA. Gáborík v aktuálnej sezóne odohral za Kings 54 duelov a zaznamenal v nich 12 gólov a 10 asistencií. Skóroval aj v piatkovom zápase, v ktorom sa zranil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Joel QuennevilleMarián GáboríkMarián HossaRichard PánikRyan Getzlaf